Hamas, İsrail askerlerinin verilerini sızdırdı

img
Hamas, İsrail askerlerinin verilerini sızdırdı YDH

Filistin direnişi 2 binden fazla İsrail askerinin tam adları ve görev yerlerinin yanı sıra haklarındaki pek çok veriyi sızdırdı.




YDH - Hamas, 2 binden fazla İsrail Hava Kuvvetleri personeli hakkında tam adları, görev yerleri, kimlik numaraları, iletişim bilgileri, sosyal medya hesapları, aile bilgileri ve bazı durumlarda hassas mali veriler de dahil olmak üzere ayrıntılı dosyalar hazırladı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre bilgiler, korsanlığı, sosyal medya taraması ve kamuya açık veri tabanları yoluyla toplandı ve daha sonra otomatik bir profilleme aracı kullanılarak bir araya getirildi.

Gazeteye konuşan İsrailli ve uluslararası uzmanlar, dosyaların gerçekliğini teyit ederek Hamas'la ilişkilendirirken, hackleme ve sızdırma operasyonunda İran'ın da dahli olduğunu iddia etti.

Bazı İsrailli güvenlik kaynakları tehlikeyi küçümsese de, diğer uzmanlar verilerin hedefleme, taciz, istihbarat toplama ve spear-phishing saldırıları için kullanılabileceği konusunda uyardı.

Sızıntılar İsrail'in siber güvenliğindeki açıkları ve ele geçirilen kişisel verilerin yarattığı potansiyel ulusal güvenlik tehdidini gözler önüne seriyor.

Sızan verilerin çevrimiçi platformlardan kaldırılması için çaba sarf edilse de bilgileri ifşa edilenlerin hayati riskleri sürüyor.

Uzmanlar, gelecekteki tehditleri azaltmak için 'kişisel veri güvenliğinin' artırılmasını öneriyor.