Hizbullah, İsrail'in 'dokunulmamış' yerleşimlerini vurdu

img
Hizbullah, İsrail'in 'dokunulmamış' yerleşimlerini vurdu YDH

Hizbullah, Siyonist rejim ordusunun saldırılarına karşılık olarak hedef aldığı İsrail'in kuzey yerleşimlerine yenilerini ekledi.




YDH - Hizbullah, rejim ordusunun eylemlerine karşılık olarak İsrail'in kuzeyindeki yeni bölgeleri hedef alan roket saldırılarını artırdı.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre son dönemde düzenlenen en az 16 saldırı, yüksek güvenlik rejiminin uygulandığı bölgeleri genişletti ve daha önce 'normal rutin' altında olan sınıra yakın sekiz yerleşimi ateş altında bıraktı.

Bunlar arasında Kfar Szold, Shamir, Amir, Sde Nehemia, Kfar Blum, Neot Mordechai, Lehavot Habashan ve Gonen bulunuyor.

Rejimin 'Yukarı Celile Bölge Konseyi', bu ve halihazırda tahliye edilmiş olan diğer yerleşmilere birlikte durmaktan kaçınmaları ve açık hava etkinliklerini kapalı alanlara taşımaları yönünde direktifler yayımladı.

Bu, Hizbullah'ın doğrudan isabet alan batı Celile'deki Moshav Tzuriel gibi yeni bölgeleri hedef almasının ardından geldi.

Alma Araştırma ve Eğitim Merkezi adlı düşünce kuruluşu, Hizbullah'ın roket menzilini 5 kilometrenin üzerine çıkararak tahliye edilmemiş yerleşimleri hedef alma eğiliminde olduğunu kaydetti.

Alma'dan Tal Be'eri, bir roketin önemli hasara yol açması halinde İsrail'in daha yoğun bir 'misilleme' başlatabileceğini iddia etti.

Hizbullah 16 Temmuz ile 22 Temmuz tarihleri arasında sınıra 5 kilometreden milden daha yakın bölgelere 16 kez operasyon düzenledi; bunların arasında 11 sivil yerleşim  ve beş askeri üs de bulunuyor.

Direniş, Lübnan'da aralarında sivillerin ve bir Hizbullah savaşçısının da bulunduğu kayıplara Kiryat Shmona, Kabri, Kfar Hoshen, Meron, Bar Yohai, Sa'ar ve Gesher HaZiv gibi İsrail yerleşmilerine yönelik roket saldırılarını artırarak karşılık vermişti.