İsrailli muhalefet liderlerinden Netanyahu'ya tepki

img
İsrailli muhalefet liderlerinden Netanyahu'ya tepki YDH

İsrailli muhalefet liderleri, Netanyahu'nun konuşmasından hayal kırıklığı duyduklarını ifade ederek esir takası müzakerelerine bağlı kalınmamasını kınadı.




YDH -  İsrailli muhalefet liderleri Başbakan Benyamin Netanyahu'nun çarşamba günü ABD Kongresinde yaptığı konuşmaya sert bir dille tepki gösterdi.

Muhalefet lideri Yair Lapid, konuşmayı 'utanç verici' olarak nitelendirdi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Lapid, yaptığı açıklamada, "Bir saat boyunca esir takası hakkında tek bir cümle kurmadan konuşmak rezaletin daniskasıdır," diyerek Netanyahu'yu Filistin direnişi ile müzakere edilen esir takası anlaşmasına değinmemekle suçladı.

Benzer şekilde, muhalefetteki Yisrael Beiteinu Partisi'nden Knesset Başkan Yardımcısı Evgeny Sova da X'te Netanyahu'nun liderliğini eleştirdi.

Sova, "İngilizce konuşmayı biliyor ama ülkeyi tarihinin en ciddi krizinde yönetmey bilmiyor," ifadesini kullandı.

Sova, "Düşmana karşı zamanında harekete geçseydi, konuşma bir yardım talebinden ziyade bir zafer konuşması olabilirdi," diye ekledi.

İşçi Partisi'nden Knesset üyesi Gilad Kariv de X'te "Netanyahu'nun retorik kabiliyeti ve alkışlar, Başbakan'ın İsrail devletini tarihinin en ağır krizinden çıkarma konusundaki beceriksizliğini gizleyemedi," yorumunu yaptı.

Kariv, "Netanyahu, esir takası anlaşması hakkında tek bir önemli şey söylemedi, siyasi bir sürece bağlı kalmadı ve her zamanki gibi 7 Ekim başarısızlığının sorumluluğunu üstlenmedi," değerlendirmesini yaptı.

Yine Lapid'in partisinden Naama Lazimi de şunları söyledi: "Hiçbir güzel söz, belagat ve karizma, ihmali ve sorumluluk almamayı örtbas edemez."

Lazimi, Netanyahu'ya hitaben "Bir hayat kurtarmaktan ve kaçırılanların iadesi için yapılacak bir anlaşmadan daha güçlü bir konuşma olamaz. Onları şimdi geri getirin, burada da alkışlar olacak!" değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel