Hamas: Batı Şeria, İsrail’in zayıf noktasıdır

img
Hamas: Batı Şeria, İsrail’in zayıf noktasıdır YDH

Hamas’ın Batı Şeria lideri Zahir Cebbarin, Batı Şeria’nın, “İsrail’in zayıf noktası” olduğunu söyledi.




YDH- Hamas’ın Batı Şeria lideri Zahir Cebbarin, “Batı Şeria, İsrail’in zayıf noktasıdır ve buradaki direniş, işgale karşı mücadele ve cihad için yeni araçlar oluşturma ve bulma kapasitesine sahiptir” dedi.

El-Cezire televizyonuna verdiği röportajda Cebbarin, Filistin halkının tüm bileşenleriyle direnişin arkasında birleştiğini vurgulayarak, Batı Şeria'daki tüm kamuoyu yoklamalarının direniş seçeneğinin öncelendiğini gösterdiğini belirtti.

Cebbarin, “Uzun yıllar süren işgal boyunca Batı Şeria'daki Filistin halkı her aşamada bu zalim ve adaletsiz işgale karşı mücadele ve cihad için araçlar yaratmada her zaman başarılı olmuştur” diye ekledi.

Direnişin Batı Şeria’da yabancı olmadığını kaydeden Cebbarin, direnişin 1987’deki birinci intifada, 2000’deki ikinci intifada ve ikisinin arasında 1996’daki tünel intifadası sırasında her zaman var olduğunu ve Filistin halkının işgal altındaki her aşamada direniş gösterdiğini belirtti.

Cebbarin, işgalci rejimin Batı Şeria’da hava saldırısı tehditleri hakkında ise şöyle konuştu: “Bu tehditler bizi korkutmuyor, Batı Şeria’nın evlatlarının intifada üzerine kalacağına ve direnişin her türlü aracında yaratıcı olmaya devam edeceğine eminiz.”

Filistinli grupların Pekin’deki son uzlaşı anlaşmasına da değinen Cebbarin şöyle dedi: “Çin’de üzerinde anlaşılan ulusal birlik hükümeti, uluslararası topluma karşı sorumlu olmalı ve dünya tarafından çağrısı yapılan Filistin devletini kurmalıdır.”

İşgalcilere yönelik mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Cebbarin şunları söyledi: “Sahip olduğunuz tüm askeri, istihbarat, dış lojistik ve maddi desteğe rağmen Allah’ın izniyle sizi yeneceğiz. Çünkü gücümüz, bu toprağın asıl sahipleri olduğumuza ve sizin bu topraklara girmiş yabancılar olduğunuza olan inancımızda yatmaktadır.”