Hizbullah'tan somut destek: 300 günde 2500 saldırı

img
Hizbullah'tan somut destek: 300 günde 2500 saldırı YDH

Hizbullah, Gazze ile dayanışmasını ifade etmek için ve Güney Lübnan savunusunu güçlendirmek amacıyla sürdürdüğü operasyonlarının 300. gününde çok sayıda İsrail yerleşimine ve bölgesine saldırılar düzenledi.




YDH- Lübnan'dan ayın yapan El-Meyadin televizyonu, Lübnan'daki İslami Direniş Hizbullah'ın destekleyici operasyonlar gerçekleştirmeye devam ettiğini aktardı. 

Hizbullah, aylardır Filistin-Lübnan sınırında, Filistin halkını ve cesur Direnişini desteklemek ve Lübnan'ın güneyindeki kararlı insanları, köyleri ve evleri savunmak için İsrail işgal askerlerini, askeri bölgeleri ve askeri teçhizatı hedef aldı. 

Hizbullah Askeri Medyası, İsrail'in soykırım savaşına karşı Hizbullah'ın Gazze'ye verdiği 300 günlük desteği vurgulayan bir video yayınladı.

Hizbullah'ın Lübnan sınırındaki İsrail işgal mevzilerine yönelik saldırılarının hızlı görüntülerinin yer aldığı videoda Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonistlerle savaşın sonucunu günler, geceler ve savaş meydanının belirleyeceğini vurguluyor.

"Sizinle Bizim Aramızda Günler, Geceler ve Savaş Meydanı Var."

Hizbullah Askeri Medyası ayrıca 8 Ekim 2023'ten 3 Ağustos 2024 saat 04:00'e kadar 300 gün süren Aksa Tufanı Savaşı kapsamındaki operasyonları özetleyen bir infografik yayınladı.

Günlük ortalama operasyon sayısı 9'du. 

Operasyonlara genel bakış

1. İslami Direniş savaşçıları saat 11:45'te el-Assi askeri bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı. 

2. Başta Ayet el-Şaab beldesi olmak üzere güneydeki direnişçi köylere ve güvenli evlere yönelik saldırıya karşılık olarak İslami Direniş savaşçıları Metat yerleşiminde düşman askerleri tarafından kullanılan bir binayı roket silahlarıyla hedef alarak doğrudan isabet sağladı.

3. İsrail'in Kfar Kila kasabasına yönelik saldırılarına yanıt olarak İslami Direniş savaşçıları, Avivim yerleşiminde işgal askerleri tarafından kullanılan binaları roketlerle hedef alarak doğrudan isabet sağladı. 

4. Saat 16:10'da İslami Direniş savaşçıları Hadab Yaroun askeri bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı. 

5. Saat 16:50'de İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Tayr Harfa köyüne yönelik saldırısına karşılık olarak İslami Direniş savaşçıları Shlomi yerleşimindeki binaları roket silahlarıyla hedef alarak doğrudan isabet sağladı. 

6. Saat 17:00'de İslami Direniş savaşçıları işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Shouba Tepelerindeki Summaqa askeri bölgesini roket silahlarıyla hedef alarak doğrudan vurdu. 

7. Saat 17:00'de İslami Direniş savaşçıları işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Shouba Tepelerindeki Ruveysat el-Alam askeri bölgesini roket silahlarıyla hedef aldı ve doğrudan vurdu. 

8. Saat 18:45'te İsrail'in güneydeki sadık ve sakin köylere, o köylerdeki evlere yönelik saldırılarına karşılık olarak İslami Direniş savaşçıları Metula yerleşimini uygun silahlarla hedef alarak doğrudan vurdu.

Düşmanın kayıpları

- 125 askeri araç
- 182 komuta merkezi
- 663 sığınaklar ve tahkimatlar
- 450 teknik ekipman
- 1.050 yerleşim birimi
- 4 askeri fabrika
- 61 topçu mevzisi
- 12 Demir Kubbe platformu
- 2 askeri balon/gemi.
- 8 dron - 3 Hermes 900, 3 Hermes 450 ve 2 Skylark içerir
- 825 birey pozisyonu

Düşmanın iç cephesi

- 230,000 yerinden edilmiş yerleşimci
- 5 km: kuzey sınırından tahliye mesafesi
- 43 yerleşim yeri boşaltıldı
- 35 km: hedefleme derinliği

İran, Hizbullah'ın İsrail hedeflerini 'daha geniş ve daha derin' vurmasını bekliyor

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın (IRNA) haberine göre, İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Hizbullah'ın İsrail'in üst düzey komutanlarından birine düzenlediği suikasta verdiği yanıtta, Lübnanlı direniş grubunun İsrail hedeflerine "daha geniş ve daha derin" saldırılar düzenlemesini beklediğini açıkladı.

Sözcü bu açıklamayı Seyyid Fuad Şukr (Hac Muhsin) suikastına karşı Hizbullah'ın misillemesinin niteliğine ilişkin sorulara cevaben yaptı.

Misyon sözcüsü Cuma gecesi yaptığı açıklamada "Hizbullah ve İsrail rejimi şimdiye kadar yazılı olmayan bir mutabakatla askeri operasyonlarında pratikte belirli sınırlara bağlı kaldılar, yani eylemlerini sınır bölgeleri ve sığ bölgelerle sınırlandırarak öncelikle askeri hedefleri hedef aldılar" dedi.

Ancak sözcü, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırısının "bu sınırlardan bir sapmaya işaret ettiğini" kaydetti.

"Hizbullah'ın karşılık verirken hem daha geniş hem de daha derin hedefler seçeceğini ve kendisini sadece askeri hedefler ve araçlarla sınırlamayacağını tahmin ediyoruz."

Sözcü, hedefler sorulduğunda bunların İsrail işgali altındaki toprakların "içinde" olacağını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 



Makaleler

Güncel