İsrail, İran'ın saldırısına hazırlanıyor

img
İsrail, İran'ın saldırısına hazırlanıyor YDH

İsrail medyası, İsrail ordusunun İran başta olmak üzere Direniş Ekseni’nden gelebilecek olası bir saldırıya karşı hava savunma sistemlerini mümkün olan en yüksek alarm seviyesinde konuşlandırdığını bildirdi.




YDH- Israel Hayom gazetesinin bildirdiğine göre, İsrail ordusunun İran başta olmak üzere, Hizbullah, Ensarullah ve Irak'taki İslami Direniş’ten gelebilecek olası bir saldırıya karşı yaptığı hazırlıkların bir parçası olarak, İsrail hava savunma sistemleri mümkün olan en yüksek alarm seviyesinde konuşlandırıldı.

Gazete, bu konuşlandırmanın “roketleri, füzeleri, insansız hava araçlarını (İHA) ve daha fazlasını engellemeyi amaçladığını” bildirdi.

Israel Hayom, ‘Arrow’ sisteminin konuşlandırıldıktan sonra İran ve Yemen'den gelen uzun menzilli karadan karaya füzeleri engellemek için “kapsamlı bir şekilde” hazırlandığını belirtti.

‘Davud'un Sapanı’ sisteminin de “füzeleri ve hava tehditlerini engellemek için” hazırlandığını kaydeden gazete, ‘Demir Kubbe’ sistemininse roketlere, füzelere ve İHA'lara karşı koymak için hazır tutulduğunu iddia etti.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının “havadan gelebilecek tehditleri tespit etmek ve engellemek” için gökyüzünde devriye gezdiği ifade edildi. İsrail hava kuvvetlerinin de “gerekli olması halinde” karşılık vermeye hazırlandığı bildirildi.

İsrail ordusunun bu “hazırlıklarının” ötesinde rejimin, 14 Nisan'da İran tarafından İsrail'e yönelik yapılan misilleme saldırısının “önlenmesine” yardımcı olan ABD Merkez Komutanlığı ve uluslararası koalisyon ile tam ve sürekli bir koordinasyon sürdürdüğü bilgisi de verildi.

ABD’nin bölgeye uçak gemileri, savaş uçakları, savaş gemileri ve savunma sistemleri gönderdiği ve “bölge ülkeleriyle” de koordinasyon sağladığı aktarıldı.

 



Makaleler

Güncel