Yemen, Amerikan MQ9 uçağını düşürdü

img
Yemen, Amerikan MQ9 uçağını düşürdü YDH

ABD yapımı bir MQ9 casus uçağını Saada hava sahası üzerinde düşürdüklerini bildiren Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Aden Körfezi'nde de bir gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen hava savunma sistemlerinin Yemen'in kuzeyindeki Saada vilayetinin hava sahasında ABD yapımı bir MQ9 casus uçağını düşürdüğünü bildirdi.

Söz konusu uçağın yerli karadan havaya füzeyle düşürüldüğü belirtildi.

Yahya Seri, Yemen güçleri tarafından gerçekleştirilen ikinci bir operasyon hakkında da şu bilgileri paylaştı: “Denizcilik operasyonları alanına ilişkin gerilimi tırmandırmanın dördüncü aşaması kapsamında ise Deniz Kuvvetleri ve Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin füze kuvvetlerinin gerçekleştirdiği ortak askeri operasyonda, Aden Körfezi'ndeki ‘Groton’ adlı gemi çok sayıda balistik füzeyle hedef alındı ve Allah'a şükür tam isabet sağlandı.”

Geminin, sahibi olan şirketin “işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındığı” vurgulandı.

Bu türden bir ABD insansız hava aracının ilk kez düşürülmediğini belirtmek gerekir. Yemen hava savunması, Yemen Destek Cephesi'nin Gazze Şeridi'ne destek operasyonlarına başlamasından bu yana aynı türden toplam 6 casus uçak düşürdü.

29 Mayıs'ta Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, Hava Savunma Kuvvetleri’nin Marib hava sahasında “düşmanca görev yürüten” bir MQ9 uçağını başarıyla düşürdüğünü duyurmuştu.

Aynı türden başka bir uçak, aynı ayın 21'inde el-Bayda Valiliği hava sahasında yerel yapım karadan havaya füze kullanılarak düşürülmüştü.

Yemen askeri medyası 17 Mayıs'ta, Yemen hava savunma sistemlerinin 8 Mayıs'ta Yemen'in kuzeydoğusundaki Marib hava sahasında bir ABD MQ9 uçağını düşürdüğüne dair görüntüler yayımlamıştı.

 



Makaleler

Güncel