FHKC: Heniye suikastına verilecek cevap uzlaşma ve ulusal birliktir

img
FHKC: Heniye suikastına verilecek cevap uzlaşma ve ulusal birliktir YDH

El-Cezire'ye verdiği röportajda Heniye suikastı ve ateşkes görüşmelerine dair önemli değerlendirmelerde bulunan FHKC genel sekreter yardımcısı, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı ve ulusal birlik sorunlarına da değindi.




YDH- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher, el-Cezire'ye yaptığı özel açıklamada, "Siyonist işgalin katliamları hiçbir grubu ayırmadı. Siyonist işgalin yaptıkları karşısında herkes ya seyirci ya da çaresiz" dedi.

Mezher, Heniye'nin ulusal birliğin adamı olduğu için hedef alındığını ve işgalin, direnişi kırmayı amaçladığını ancak bunu başaramadığını belirtti.

Mezher ayrıca, savaşın işgalin iyi hesaplayamadığı yeni bir düzene girdiğini vurguladı.

“Filistin'in dünyanın en uzun süreli işgaliyle karşı karşıya olduğunu” söyleyen Mezher, direnişin Filistin halkının hakkı olduğunu ve devam edeceğini sözlerine ekledi. İşgalin anlaşma için yeni koşullar oluşturduğunu ve cephenin önceliğinin saldırganlığı durdurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Mezher, “temel hedeflerin saldırganlığın durdurulması, düşmanın Gazze'den çekilmesi, kuşatmanın kaldırılması ve Filistin devletinin önünün açılması olduğunu” vurguladı. Düşmanın suikastlarını Amerika'nın yeşil ışığı olmadan gerçekleştiremeyeceğini ve direnişin sahada birlik içinde olduğunu belirtti.

Mezher, düşmanın Filistin sahasındaki bölünmüşlük durumundan faydalandığını ve Heniye suikastına verilecek cevabın uzlaşma ve ulusal birlik olduğunu söyledi.

Netanyahu hükümetinin projesiyle yüzleşmenin ulusal birlik gerektirdiğini ve Pekin anlaşmasının uygulanması için gruplar arasında pratik adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Mezher, bölünmüşlükte yeni bir sayfa açmak için siyasi iradenin gerekli olduğunu ve Cephe'nin Hamas ile el-Fetih arasında uzlaşma sağlamak için icrai adımlar sunduğunu belirtti.

Mezher, uzlaşma için pratik adımların anahtarının Başkan Abbas'ın elinde olduğunu vurguladı ve Gazze'deki halkı korumak için pratik adımlar atılması çağrısında bulundu.

Netanyahu'nun faşist hükümetinin Batı Şeria'yı ilhak etmeyi ve Filistinlileri sürmeyi ya da öldürmeyi amaçladığına dikkat çekerek, ihtiyaç duyulan şeyin, işgal devletinin planlarını engelleyecek bir Filistin projesi olduğunu vurguladı.

Siyonist varlığın Batı Şeria'da işlediği suçlara karşı birlik çağrısında bulunan Mezher, düşmanın Gazze'yi yaşanmaz bir bölge haline getirerek nüfusunu yerinden etmek istediğini söyledi.

Dünyada ciddi değişimler yaşandığına ve bu değişimlerin Filistin halkının yararı olduğuna dikkat çeken Mezher, dünyadaki büyük değişimlerden faydalanmak için ulusal bir liderliğe ihtiyaç olduğunu belirtti.



Makaleler

Güncel