Netanyahu: İran'ın saldırısına hazırız

img
Netanyahu: İran'ın saldırısına hazırız YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'dan gelecek missilemeye hazır olduklarını iddia ederek "Herhangi bir saldırganlığın bedelini ağır ödetiriz" dedi.




YDH - İsrail, İran'ın misillemesini beklerken Başbakan Benyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada ülkenin her şeye hazır olduğunu ve saldırıya uğraması halinde sert bir şekilde karşılık vereceğini savundu.

Times of Israel gazetesinin aktardığına göre Netanyahu, Kudüs'teki başbakanlık binasında haftalık kabine toplantısının başında yaptığı açıklamada, "Hem saldırı hem de savunma anlamında her türlü senaryoya hazırız," ifadesini kullandı.

Netanyahu, "İsrail devleti, İran'ın şer eksenine karşı çok cepheli bir savaş içindedir. Onun her bir kolunu büyük bir güçle vuruyoruz," dedi.

Olası bir misillemenin 'bedelini ağır ödeceklerini' öne süren Netanyahu, "Tekrar ediyorum ve düşmanlarımıza söylüyorum: Hangi kesimden gelirse gelsin bize yönelik her türlü saldırganlık eylemine karşılık vereceğiz ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz," değerlendirmesini yaptı.

Siyonist rejim, İran'ın birden fazla cepheden yürütmesi beklenen operasyonu karşısında yüksek teyakkuz durumunda.

Netanyahu'nun açıklamalarından saatler sonra Savunma Bakanı Yoav Gallan, rejimin 'çok güçlü bir şekilde hazırlandığını' ve herhangi bir saldırıya hızla karşılık vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Gallant, ordunun Saha Teknolojileri Birliğine ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Savunmada, karada ve havada çok güçlü bir şekilde hazırlandık ve saldırı ya da karşılık vermek için hızla hareket etmeye hazırız. Son günlerde yaptığımız gibi düşmandan bir bedel alacağız. Bize saldırmaya cüret ederse ağır bir bedel ödeyecektir," diye konuştu.



Makaleler

Güncel