Amerikan kamuoyu İsrail'e asker gönderilmesine karşı

img
Amerikan kamuoyu İsrail'e asker gönderilmesine karşı YDH

Chicago'daki bir araştırma enstitüsü tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı kamuoyu yoklaması, ABD halkının çoğunluğunun Siyonist rejime destek için bölgeye Amerikan güçlerinin gönderilmesine karşı olduğunu ortaya koydu.




YDH - Chicago Küresel İlişkiler Konseyi tarafından gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 55'i başka bir ülkenin İsrail'i saldırması durumunda Amerikan güçlerinin gönderilmesine karşı çıkarken, yüzde 41'i söz konusu eylemi destekledi.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Cumhuriyetçi katılımcılar yüzde 55 ile bu eylemi daha fazla desteklerken, Demokratların sadece yüzde 35'i İsrail'i yardımı destekleyeceklerini belirtti.

Anket, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şukur'a düzenlenen suikastlardan önce gerçekleştirildi.

Bunun yanı sıra ankete, Ipsos'un katılımcı havuzunda yer alan 1056 yetişkin Amerikalı, 21 haziran ve temmuz ayları arasında çevrim içi olarak katıldı.

Anket ayrıca 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonuna ve Siyonist rejime dönük desteğin azalma eğiliminde olduğunu ve son on yılın en düşük noktasına ulaştığını gösterdi. 

Fakat anketi düzenleyenler bunun sadece İsrail karşıtlığını değil aynı zamanda Amerikan halkı nezdinde hem solda hem de sağda artan korumacılığı da yansıttığını savundu.