ABD'den İran'a açık tehdit

img
ABD'den İran'a açık tehdit YDH

Amerika, İran'ın İsrail'e misillemede bulunması halinde 'ekonomisinin yıkıcı bir darbe alacağı' tehdidinde bulundu.




YDH - Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Amerikalı bir yetkili, Washington yönetiminin İran'ı, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde ülkenin yeni seçilmiş hükümeti ve ekonomisinin 'yıkıcı bir darbe alacağını' iddia etti.

Ayrıntı vermekten kaçınan yetkili, tehdidin hem doğrudan hem de aracılar vasıtasıyla iletildiğini söyledi. 

Yetkili, "ABD, İran'a İsrail'e karşı önemli bir misilleme saldırısı yapmaları halinde büyük bir tırmanış riskinin son derece yüksek olduğu yönünde açık mesajlar gönderdi," ifadesini kullandı.

Yetkili, bu mesajların aynı zamanda Tahran'a 'bu yola girmesi halinde İran ekonomisi ve yeni seçilmiş hükümetinin istikrarı açısından ciddi sonuçlar doğurma riski olduğunu' da bildirdiğini sözlerine ekledi. 

Biden yönetimi, Washington Gazze'de ateşkes ihtimalini kurtarmaya çalışırken İran'ı ve Direniş Ekseni'ni İsrail'i vurmaktan vazgeçirmek için yoğun bir kampanya yürütüyor. 

Salı günü Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington yönetiminin söz konusu mesajı 'doğrudan Tahran'a ilettiğini' söyledi, ancak ne söylendiği ya da nasıl iletildiği konusunda ayrıntı vermedi. 



Makaleler

Güncel