Son Dakika
İnşa

Ürdünlü milletvekilleri: İran’la ilişkiyi keselim

01 Ağustos 2007 01:00 Bu sayfayı yazdır

SAAF-Ürdün parlamentosundaki demokrat grup üyeleri hükümete gönderdikleri dilekçede İran’la

Ürdünlü milletvekilleri: İran’la ilişkiyi keselim
Ürdünlü milletvekilleri: İran’la ilişkiyi keselim YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Ürdün parlamentosundaki demokrat grup üyeleri hükümete gönderdikleri dilekçede İran’la diplomatik ilişkilerin kesilmesini ve İran-Ürdün dostluk komitesinin de ilga edilmesini talep ettiler.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre 28 Ürdünlü milletvekilinin imzaladığı dilekçede Saddam Hüseyin’den “Şehit lider” İran’dan da “Safevi Farisi”ler olarak söz edildi. Saddam’ın ruhuna fatiha okuyan Ürdünlü parlamenterler, Saddam’ın idamı konusunda İran’ın sergilediği tavrı da eleştirdiler.

 

Dilekçeyi imzalayan parlamenterlerden Dr. Memduh İbadi, El-Cezire televizyonunun “neden dilekçe metninin İsrail ve ABD konsolosluğunun kapatılmasını kapsamadığını” sorması üzerine “İki düşman ülke olarak İsrail ve ABD’ye karşı tavrımız bellidir; ancak İran kendisini kardeş İslam ülke olarak tanıtıyor” dedi.

 

Ürdün parlamentosundaki İslamcı milletvekilleri ise dilekçeyi imzalamayı reddettiler.

 

İlgili Haberler