İsrail, İngiltere'ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında

img
İsrail, İngiltere'ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında YDH

İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı, İsrail'in 2023-2024 yıllarında İngiltere’deki doğrudan yabancı yatırım projeleri için kişi başına Avrupa'daki ilk 10 ülke arasında yer aldığını bildirdi.




YDH- İsrail ekonomi gazetesi Globus'un bildirdiğine göre, İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir rapor, 2023-2024 yılları arasında İngiltere’de gerçekleştirilecek doğrudan yabancı yatırım projeleri için Avrupa ülkeleri arasında İsrail'in kişi başına ilk 10 ülke arasında yer aldığını ortaya koyuyor.

Lüksemburg, İrlanda ve İsveç kişi başına düşen Avrupa listesinde başı çekerken; Norveç, Danimarka, İsviçre, Hollanda, Finlandiya, Avusturya ve İsrail ilk 10'da yer alıyor.

Genel olarak İsrail, nüfuslarına bakılmaksızın Avrupa ülkeleri arasında bu yıl 19 projeyle 13. sırada yer alıyor.

“İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı içe dönük yatırım sonuçları raporu"na göre, 19 İsrail şirketi İngiltere’de ya bir varlık kurdu ya da mevcut varlıklarını genişletti. Bu projeler 532 yeni istihdam yarattı. İsrailli şirketler fintech, sağlık, siber güvenlik ve daha fazlası gibi çeşitli sektörlerden geliyor.

İngiltere’nin İsrail Büyükelçisi Simon Walters bu konuda şunları söyledi: "Bu başarı İngiltere ve İsrail arasındaki güçlü ortaklığın bir kanıtıdır. İki ülke, bölgesel zorluklara rağmen inovasyon ve ekonomik büyümeyi teşvik ederek birlikte yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyor. İngiltere’nin İsrailli işletmelerin büyümesi ve gelişmesi için destekleyici bir ortam yaratma konusundaki kararlılığı sarsılmaz. Bu güçlü işbirliği, ortak ekonomik ortaklığımızın muazzam potansiyelinin altını çizmektedir. İngiltere, küresel erişimlerini genişletmek isteyen İsrailli işletmeler için sağlam ve misafirperver bir destinasyon olmaya devam ediyor."

 



Makaleler

Güncel