İsrail'in 'dijital güvenlik' imtihanı

img
İsrail'in 'dijital güvenlik' imtihanı YDH

Haaretz gazetesi, hassas askeri bölgelerdeki İsrailli asker ve sivillerin kritik bilgileri sızdırdığını bildirdi.




YDH - İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan haberde, hassas askeri bölgelerdeki İsrailli asker ve sivillerin akıllı telefonlar ve akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojiler aracılığıyla istemeden kritik bilgileri sızdırdığı belirtildi.

Sıkı operasyonel güvenlik düzenlemelerine rağmen bu cihazlar, personeli tanımlamasına ve izlemesine olanak tanıyor.

Gazetenin yürüttüğü araştırma, popüler bir akıllı telefon ve saat uygulamasının, hava kuvvetleri üsleri ve Siyonist rejimin nükleer tesisleri de dahil olmak üzere çeşitli hassas bölgelerdeki askerlerin konumlarını ve kimliklerini ifşa ettiğini ortaya çıkardı.

Veriler analiz edilerek askerlerin sosyal medya profillerini kolayca ifşa edebilir ve ordudaki rolleri, seyahat faaliyetleri ve hatta aile bağlantıları gibi kişisel detayları ortaya çıkarabilir.

Haberde, "İsrail ordusu yıllardır bu risklerin farkındaydı ancak güvenlik tedbirlerini etkili bir şekilde uygulamakta zorlandı. Askerlerin akıllı saat ve akıllı telefon kullanmaya devam etmesi, onları sosyal mühendislik ve daha önce İsrail hedeflerine saldırı planlamak için açık kaynaklı istihbarat kullanan Hamas gibi düşman örgütlerin hedefli saldırılarına karşı savunmasız hale getirdi," ifadelerine yer verildi.

Askerlerin hassas bilgileri internette paylaşmaya devam ederek istemeden de olsa karşı tarafın istihbarat veri tabanlarını zenginleştirdiği vurgulanan haberde, rejim ordusunun personelini dijital güvenlik açıklarından korumada zorlandığına işaret edildi.



Makaleler

Güncel