Suriye'deki ABD işgal üssüne drone saldırısı

img
Suriye'deki ABD işgal üssüne drone saldırısı YDH

ABD'li bir askeri yetkili, Suriye'nin Rumeylan kentindeki ABD üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısının hasara ve ABD işgal birlikleri arasında yaralanmalara yol açtığını bildirdi.




YDH- Amerikalı bir askeri yetkili el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, dün Suriye'nin Rumeylan kentindeki ABD işgal askeri üssünü hedef alan bir insansız hava aracı saldırısının üste hasara yol açtığını söyledi.

Yetkili, bazı ABD ve koalisyon güçlerinin “hafif yaralanmalar” nedeniyle tedavi edildiğini, bazılarının travma sonrası “beyin hasarı” değerlendirmesine tabi tutulduğunu, diğerlerinin ise tedavi için ayrı bir yere tahliye edildiğini bildirdi.

Yetkili, askerler arasında ciddi bir yaralanma olmadığını ve saldırıyı hiçbir grubun üstlenmediğini iddia etti.

Ayrıca, askeri yetkililerin Rumeylan üssüne yönelik saldırının yol açtığı hasarın boyutunu değerlendirmeye devam ettiğini kaydetti.

Suriye'nin Haseke kentinde ABD işgal üssüne insansız hava aracı saldırısı

Bu saldırının yanı sıra, el-Meyadin muhabirinin Suriye'deki yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, cumartesi sabahı erken saatlerde Haseke vilayetinin kuzeydoğusunda yer alan ABD kontrolündeki Harab el-Cir Hava Üssü'nde çok sayıda patlama meydana geldi.

Patlamaların, patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının saldırısının ardından gerçekleştiği bildirildi. Şu an itibariyle, can kaybı ya da meydana gelen hasarın boyutuna ilişkin herhangi bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

 



Makaleler

Güncel