Hamas: İmkânsız olduğu düşünülen bir başarıya tanık olacağız

img
Hamas: İmkânsız olduğu düşünülen bir başarıya tanık olacağız YDH

Hamas'ın Lübnan temsilcisi ve aynı zamanda hareketin siyasi büro üyesi Usame Hamdan, bölgedeki savaşın durması için ABD’nin İsrail işgal rejimine verdiği desteği durdurması gerektiğini söyledi.




YDH- Üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan, bölgedeki savaşın, direnişin zaferi ile sonuçlanacağını açıkladı.

Merkezi Lübnan’da bulunan el-Menar haber kanalına açıklamalarda bulunan Usame Hamdan, Gazze ateşkesi etrafından devam eden müzakereler üzerinden önemli açıklamalar yaptı.

Hamdan, Yahya Sinvar'ın Hamas'ın genel lideri olarak seçilmesine atıfta bulunarak, Aksa Tufanı savaşına liderlik eden kişinin direniş grubuna liderlik eden kişi olduğunu söyledi.

Hamas yetkilisi, "Kardeş Sinvar'da olduğu gibi bir Hamas liderinin oybirliğiyle seçilmesi nadir görülen bir durumdur. Bu, Hamas'ın, lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle aldığı ağır darbeye rağmen daha güçlü ve dirençli hale geldiğine dair güçlü bir mesajdır." dedi.

Hamdan, "Ebu İbrahim'in (Sinvar) en önemli özelliği düşmanı çileden çıkarması ve Hamas'ın net mesajlar verecek bir tercih üzerinde anlaşmak istemesiydi" dedi.

Hamdan, Direniş Ekseni güçleri arasında gerçekleşen uyum ve koordinasyona da işaret etti.

Hamdan el-Menar'a verdiği demeçte "Bu birliktelik, destekçileri memnun etti ve düşmanları rahatsız etti. Çünkü savaş alanları ve coğrafya arasındaki mesafe ne olursa olsun hep birlikte çalışabileceğimizi kanıtladı" dedi.

Hamdan şunları söyledi: “Bizim tutumumuz açıktır, yeni belgeler üzerinde bir görüşme beklemiyoruz. Üzerinde mutabık kaldığımız bir belge var ve saldırganlığın durdurulmasını, işgalci güçlerin geri çekilmesini, Gazze'ye yardım yapılmasını ve yeniden yapılanmanın başlatılmasını da içeren uygulama mekanizmalarının açıklanmasını bekliyoruz.”

Ancak İsrail’in ateşkes anlaşmasını reddettiğini sözlerine ekleyen Hamdan şöyle devam etti: “İsrailliler ateşkes yükünden kurtulmak istiyor. Siyonistler, direnişin zayıfladığına inanıyor ancak savaş alanı, direnişin ilk günlerdeki kadar şiddetli bir şekilde savaşmaya devam ettiğini kanıtlıyor. Netanyahu, suç işlemeyi bırakıp Gazze Şeridi'ndeki güçlerini çekmediği sürece anlaşmayı kabul ettiğine inanmayacağız.”

Ayrıca, birçok önlem aldıklarını vurgulayan Hamas yetkilisi şu hususların altını çizdi: “En önemlisi de her türlü yeni düzenlemenin temel taşı olacak Çin’de Fetih hareketiyle varılan anlaşmadır. Mesajımız açık ve nettir. Haklarımızı, topraklarımızı, halkımızı ve geleceğimizi savunuyoruz. Gerçek çözüm, daha fazla tırmanışa yol açacak çözümler aramakta değil, işgali sonlandırmakta yatmaktadır.”

Konuşmasının sonunda bölgedeki savaşın geleceği ve İran’ın Heniyye suikastına vereceği yanıt hakkında konuşan Hamdan şöyle dedi: “Bölgedeki direniş ve tüm Direniş Ekseni için bir zafer bekliyoruz. Bu ümmet bir zamanlar imkansız olduğunu düşündüğü bir başarıya tanık olacak. İster müzakere öncesi olsun ister sonrasında olsun, İran'ın herhangi bir anda vereceği yanıt, düşmanla mücadelenin gidişatını etkileyecektir. Bu yanıt, müzakerelerden önce gerçekleşirse, mesajı önemli olacaktır.”