Gallant: Netanyahu'nun 'mutlak zafer' sloganı saçmalık

img
Gallant: Netanyahu'nun 'mutlak zafer' sloganı saçmalık YDH

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Ofisi, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın eleştirel açıklamalarının ardından Hamas'a karşı "mutlak zafer" çağrısını yineledi.




YDH- Times of Israel'de yer alan habere göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ın kuzey sınırı boyunca Hizbullah'la devam eden çatışmalarda İsrail'in verdiği tepkinin tartışıldığı Knesset komitesinde Başbakan Netanyahu'ya yüklendi.

Gallant, Knesset'in Dışişleri ve Savunma Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, "Savaş davullarını, 'mutlak zafer' sözlerini ve bu anlamsız sözleri sarf eden kahramanları duyuyorum" dedi.

Gallant, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı neden geniş çaplı bir savaş başlatmadığının sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Bugün Lübnan'da savaş için gerekli koşullar savaşın başlangıcındaki [geçen Ekim ayı] koşullardan farklı.”

Haberde, Likud'un “ateşli” milletvekili Tally Gotliv’in tartışmada Netanyahu'yu savunduğu ve daha sonra X'te, Netayahu’nun, savunma bakanını kovması için bir çağrı yayınladığı bildirildi.

Kısa bir süre sonra Netanyahu’nun Ofisi’nin "Gallant da 'mutlak zafere' bağlıdır" başlıklı bir açıklama yayınladığı belirtildi.

Açıklamada, "Gallant İsrail karşıtı bir söylemi benimsediğinde, bir rehine anlaşmasına varma şansına zarar veriyor" denildi.

Devamında şu ifadeler yer aldı: "Müzakerelere heyet göndermeyi reddeden ve rehine anlaşmasının önündeki tek engel olana [Hamas lideri Yahya Sinvar'a] saldırmalıydı."

Netanyahu'nun İsrail'in "mutlak zafer" elde etmesi gerektiği yönündeki tutumunun tekrarlandığı açıklamada, “bu zaferin Hamas'ın askeri ve idari kabiliyetlerinin ortadan kaldırılması ve 7 Ekim'de kaçırılan 111 rehinenin serbest bırakılmasından ibaret olduğu” belirtildi.

"Bu, Başbakan Netanyahu ve kabinesinin açık direktifidir ve Gallant da dahil olmak üzere herkes için bağlayıcıdır" denildi.

Bu tartışmaya rağmen, Netanyahu'nun Gallant'ı kovmayı düşünmediği iddia edildi.