Hamas: İran misilleme konusunda net ve kararlı

img
Hamas: İran misilleme konusunda net ve kararlı YDH

Hamas'ın Tahran temsilcisi, İsrail'in, Filistinli direniş grubunun siyasi büro başkanını öldürmesine İran'ın tepkisinin "kesin ve kararlı" olacağını ve "önemli bir düzeyde" gerçekleştirileceğini söyledi.




YDH- Tasnim haber ajansının Arapça servisine özel bir röportaj veren Halid Kaddumi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan'ın Hamas'ın Gazze'deki siyasi büro başkan yardımcısı Halil el-Hayya'ya, İsmail Heniye'nin öldürülmesine misilleme olarak, kararlı bir eylemden başka bir şeyin düşünülemeyeceği konusunda güvence verdiğini vurguladı.

Kaddumi, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın da son birkaç gündür Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde İran'ın cevabının kesin, kararlı ve farklı bir tarzda olacağının altını çizdiğini sözlerine ekledi.

Kaddumi "Tecrübeler, Siyonist rejimin cevap alamadığı takdirde suçlarına devam edeceğini kanıtlamıştır... Netanyahu gibi bir suçlunun soykırımına devam etmesinin en önemli nedeni ABD'den diplomatik baskı görmemesidir. Böyle bir baskı hissetmiyor." dedi.

Hamas yetkilisi, İsrail'in Haniye'ye yönelik suikastına İran'ın kesinlikle önemli düzeyde karşılık vereceğini vurguladı ve işgalci Tel Aviv rejiminin ne Batı Asya'da ne de başka bir yerde başka bir tarafın baskısı altında olmamasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Tepkinin kapsamı hakkında yorum yapmanın çok zor olduğunu belirten Kaddumi, İran'ın Haniye suikastına verdiği haklı tepkinin tartışılmaz olduğunu kaydetti.

İran'ın misilleme yapmasının İranlıların bile gerekliliğinin altını çizdiği bir konu olduğunu ifade eden Kaddumi, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan ve tüm İranlı yetkililerin bu konuya özellikle vurgu yaptığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pizişkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere diğer Direniş Ekseni liderleriyle birlikte Tahran'da bulunan Heniye, 31 Temmuz günü erken saatlerde düzenlenen bir saldırıda şehit olmuştu.

Heniye'nin öldürülmesi nedeniyle İsrail rejimini "sert bir yanıt" beklediğini söyleyen Ayetullah Hamenei, Filistinli direniş liderinin kanının intikamını almanın İslam Cumhuriyeti'nin görevi olduğunu vurgulamıştı.

Devrim Lideri yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Suçlu ve terörist Siyonist rejim, değerli misafirimizi vatanımızda şehit etti ve bizi yaslı bıraktı, ancak kendisi için de sert bir ceza için zemin hazırladı."