Culani, Batı'nın gözünde imajını parlatmaya çalışıyor

img
Culani, Batı'nın gözünde imajını parlatmaya çalışıyor YDH

HTŞ lideri Ebu Muhammed el-Culani'nin Batılı medya kuruluşularını İdlib'de kontrolü altındaki bölgelere davet ettiği öğrenildi.




YDH - Selefi Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütünün lideri Ebu Muhammed el-Culani, devrilmesini talep eden protestoların yoğunlaştığı dönemde imajını kurtarmak adına Batılı medya kuruluşlarını İdlib'e getirmeye başladı.

El-Meyadin televizyonuna konuşan özel kaynaklar, Batılı medya kuruluşlarını temsil eden bir heyetin HTŞ'nin daveti üzerine İdlib'in kuzeyindeki Bab el-Hava sınır kapısından geçtiğini, heyetin bölgeye varışında karşılandığını ve güvenliklerini sağlama bahanesiyle hareketlerinin kısıtlandığını belirtti.

Kaynaklar heyette İngiliz, Alman, Amerikan ve Azerbaycanlı haber ajanslarından muhabilerin yer aldığını ve bunların İdlib kentindeki kalacak yerlerine nakledilmeden önce geçiş bölgesini gezmelerine izin verildiğini kaydetti.

Culani'nin Batı medyasını İdlib vilayetini ziyaret etmeye davet etmesi, protestoların aylardır arttığı bir döneme denk geldi.

Muhabir, her gün onlarca kasaba ve köyün meydanlarında kendisine karşı düzenlenen gösterileri takip etmelerine izin verilip verilmeyeceği henüz net değil.

Muhalif kaynaklar, Culani'nin HTŞ'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Batı'dan mali ve siyasi destek talep ettiğini, Türkiye'den Culani'ye ulaşan maddi kaynakların çoğunun döviz şirketlerinin kuruması nedeniyle örgütün finansmanının büyük ölçüde halktan alınan vergilere dayandığını vurguladı.

Kaynaklar, Culani'nin Batı medyasını da devreye sokarak, etki alanlarını yönetmek ve altyapıyı iyileştirmek suretiyle örgütün yurt dışındaki itibarına ilişkin farklı bir imaj çizmeye çalıştığına, fakat gerçekte etki alanlarının eşi benzeri görülmemiş bir güvenlik kaosu, militanlarının eylemleri nedeniyle öfke ve kaynama halinin yanı sıra yaygın işsizlik ve yoksulluktan muzdarip olduğuna dikkat çekti.

Aktivistler protestocuları bu fırsattan istifade etmeye ve Culani'nin imajını parlatma planını engellemek için yabancı muhabirlerin bulunma ihtimali olan yerlere gitmeye çağırdı.



Makaleler

Güncel