Misilleme korkusu yaşayan İsrail ekonomisi kaos içinde

img
Misilleme korkusu yaşayan İsrail ekonomisi kaos içinde YDH

İsrail ekonomisindeki birçok sektörün, artan “operasyonel ve ihtiyati tedbirlerin” yanı sıra kamuoyunda yaygınlaşan korkudan büyük ölçüde etkilendiği bildirildi.




YDH- El-Meyadin’in İsrail basınından aktardığına göre, İsrail'in temmuz ayı sonunda gerçekleştirdiği suikastlara Hizbullah ve İran'ın karşılık vereceği beklentisi rejimi “ekonomik kaosa” sürükledi.

İsrail yayın kuruluşu Channel 13'ün ekonomi yorumcusu, geçtiğimiz iki haftanın İsrail pazarını “yorduğunu” vurguladı.

İsrail işgali altındaki topraklarda birçok ekonomik etkinlik iptal edilirken, “yerleşimciler” arasında yaşanan “endişe” nedeniyle bazılarının da azaltıldığı belirtildi.

İsrail makamlarının Hizbullah ve İran'ın misilleme saldırılarına hazırlık olarak aldığı “operasyonel tedbirlerin” ekonomik faaliyetleri de etkilediği bildirildi.

İsrailli yorumcu, büyük ölçüde İsrail işgali altındaki havaalanlarına yapılan uluslararası uçuş iptalleriyle bağlantılı olarak İsrail turizm sektörünü etkileyen önemli “kayıpların” altını çizdi.

Artan sayıda İsrailli yerleşimcinin, uçuşların geniş çaplı iptali nedeniyle diğer ülkelerde “mahsur” kaldığı söylendi.

Direniş Ekseni tarafından başlatılan müdahale olasılıklarının, İsrail işgali altındaki kuzey topraklarında bulunan ve gelecekteki saldırılardan doğrudan etkilenebilecek otel ve diğer konaklama ve turizm işletmelerini de etkilediği kaydedildi.

Yorumcu, medikal ve enerji sektörlerini de etkileyen bu zorlu koşulların ve operasyonel önlemlerin eylül ayına kadar devam edebileceği uyarısında bulundu.

Haberde bu “bekleyiş” önümüzdeki ay da devam ederse, İsrail eğitim sektörünün de operasyonel önlemlerden “ciddi” şekilde etkileneceği ve kurumları “savaş senaryoları içinde manevra yapmaya” zorlayacağı vurgulandı.



Makaleler

Güncel