NYT: İsrail, Gazze'de sınırına ulaştı

img
NYT: İsrail, Gazze'de sınırına ulaştı YDH

New York Times, Siyonist rejimin Gazze'de sürdürdüğü soykırım harekatında ulaşabileceği 'maksimum sınıra' ulaştığını yazdı.




YDH - Amerikan New York Times (NYT) gazetesine konuşan üst düzey Amerikalı yetkililer, İsrail'in Gazze'de mümkün olan en yüksek 'askeri başarıya' ulaştığını, devam eden hava saldırılarının sivilleri giderek daha fazla tehlikeye attığını ve Hamas'ı daha da zayıflatma ihtimalinin sınırlı olduğunu ifade etti.

Yetkililer, rejimin 'Hamas'ı tamamen ortadan kaldırmasının mümkün olmadığına' işaret etti.

Ayrıca yetkililer, temel hedeflerden biri olan Gazze'de tutulan yaklaşık 115 esirin geri alınmasının askeri yollarla ulaşılabilecek bir hedef olmadığını kaydetti.

Eski ABD Merkez Kuvvetler (CENTOM) Komutanı General Joseph Votel, gazeteye verdiği demeçte Hamas'ın 'geriletilmiş olmasına rağmen' askeri çabaların daha önemli sonuçlar vermeyebileceğini ve esir takası müzakerelerinin gerekli olduğunu belirtti.

Başkan Joe Biden yönetiminin ateşkes çabalarını yoğunlaştırırken ABD'li yetkililer, İsrail'in Hamas'a karşı elde edebileceği çok az şey olduğuna dikkat çekti.

Ancak İsrailli emekli Tümgeneral Yaakov Amidror, rejimin Gazze'de hala 'stratejik kazanımlar' elde edebileceğini savundu.

Amidror, Gazze direnişe ait tünellerin ve kalan kapasitenin tümüyle yok edilemediğini ve askeri tehditlerin varlığını koruduğunu dile getirdi.



Makaleler

Güncel