Trump: İsrail'e kazanması için gerekenleri vereceğim

img
Trump: İsrail'e kazanması için gerekenleri vereceğim YDH

Cumhuriyetçi ABD Başkanı adayı Trump, Demokrat aday Harris'in savaşta İsrail'in elini kolunu bağladığını söyleyerek, Siyonist rejime 'kazanması için' gereken desteği vereceğini söyledi.




YDH - Cumhuriyetçi ABD başkan adayı Donald Trump, Siyonist rejimin Gazze'deki savaşı bir an önce sona erdirmesini söylediğini belirtti, ancak ateşkes taleplerine de tepki gösterdi.

Trump, dün İsrail'e destek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada "O ne yaptığını biliyor, bu işi bir an önce bitirmesi için onu teşvik ettim. Bu iş bir an önce bitmeli... Zaferinizi kazanın ve bu işi bitirin. Bu durmalı, ölümler durmalı," ifadelerini kullandı.

Trump, temmuz ayı sonunda ABD'yi ziyaret eden Netanyahu ile Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago'daki konutunda yaptığı görüşmeden söz etti. 

Netanyahu, gezisi sırasında Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Kamala Harris ile de bir araya gelmişti.

Öte yandan Trump, Biden ve Harris'in aylardır Gazze'de ateşkes konusunda yaptıkları çağrılara da tepki gösterdi.

Trump, "Harris başından beri İsrail'in elini kolunu bağlamaya çalıştı, acil ateşkes talep etti, her zaman ateşkes talep etti," diyerek bunun 'Hamas'a yeniden toparlanmak ve 7 Ekim tarzı yeni bir saldırı başlatmak için zaman kazandıracağını' savundu.

Trump, "İsrail'e kazanması için gereken desteği vereceğim ama hızlı bir şekilde kazanmalarını istiyorum," diye konuştu.

Trump aynı etkinlikte, Washington'un rejime verdiği desteğin sona erdirilmesini isteyen Filistin yanlılarını da 'Hamas yanlısı haydutlar' ve 'cihat sempatizanları' olarak nitelendirdi.

Ayrıca Trump, başkan olması halinde bu kişileri tutuklamak ve ABD'den sınır dışı etmekle tehdit etti.