İngiltere, İsrail'in soykırımını eleştiren gazeteciyi tutukladı

img
İngiltere, İsrail'in soykırımını eleştiren gazeteciyi tutukladı YDH

Richard Medhurst'ün tutuklanması Birleşik Krallık'ta ifade özgürlüğü ve gazetecilere yönelik muamele konusunda ciddi endişelere yol açtı.




YDH- El-Meyadin'e göre, Suriyeli-İngiliz gazeteci Richard Medhurst geçtiğimiz Perşembe günü Heathrow Havaalanı'nda yakalandı ve Birleşik Krallık Terör Yasası'nın 12. Bölümü uyarınca gözaltına alındı. 

Havaalanına vardığında altı polis memuru tarafından yakalanan Medhurst yaklaşık 24 saat boyunca tutuldu ve sorgulandı.

Bir memurun telefonuna el koyduğunu ve ailesine haber vermesini engellediğini açıkladı.

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımı açık bir dille eleştirmesiyle tanınan Medhurst, Filistin'deki durumla ilgili haber yapan gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alındığını belirtti. 

Medhurst, ''Filistin hakkında haber yapmak gazetecileri hedef tahtasına koyuyor'' dedi. 

Gazeteci, insan yaşamına uygun olmadığını düşündüğü tek kişilik bir hücreye yerleştirildiğini ve tuvaleti kullanırken bile kameralarla izlendiğini anlattı. 

Medhurst, gazeteci olarak açık kimliğine rağmen tüm bu işkencenin “kendisini korkutmak, aşağılamak ve insanlıktan çıkarmak” için tasarlanmış gibi göründüğünü ifade etti.

Ayrıca, kendisine su verilirken bile bekletildiğini, suyu getirmeyi geciktirerek sıkıntısını arttırdıklarını bildirdi. 

Medhurst, ''Tüm bunlar beni psikolojik olarak sarsmak için kasıtlı olarak yapıldı. Ben terörist değilim, diplomatik camianın bir ferdiyim ve savaş karşıtı olarak yetiştirildim,'' diye vurguladı.

Medhurst terörizmi ve İngiliz hükümetini ifade özgürlüğünü bastırdığı için kınadı.

Gazeteci, ''Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gerçekten saldırı altında.'' dedi.

Batılı otoriteler, İsrail'in vahşetine karşı duran fertleri, savaş suçlarını duyuran gazetecileri ve Filistin'e destek veren yayın organlarını susturarak İsrail'in soykırımında suç ortağı ve işbirlikçi olduğunu bir kez daha gösterdi.