İran'ın cevabı kesin ve hesaplı olacak

img
İran'ın cevabı kesin ve hesaplı olacak YDH

Eski İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Muhsin Rızai, Tahran'ın İsmail Heniye suikastına kesinlikle yanıt vereceğini açıkladı. İran'ın BM Daimî Temsilciliği ise Heniye’nin Tahran'da hedef alınmasına yanıt olarak İsrail'e koordineli hava ve kara saldırısı düzenleyebileceğini bildirdi.




YDH - Eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Muhsin Rızai, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, İran'ın Siyonist rejime vereceği yanıta ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rızai, "Olası sonuçları araştırdık. Batmakta olan Netanyahu'nun kendisini kurtarmasına izin vermeyeceğiz. İran’ın eylemleri, çok iyi planlanmış, hesaplı eylemler olacak," ifadelerini kullandı.

Tahran'ın BM Şartı'nın 51. maddesine göre kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirten Rızai, "İran doğru zamanda ve doğru yerde harekete geçecek. Bir karşılık verilmemesi halinde Siyonist rejimin saldırgan eylemlerine devam edecek, dolayısıyla mutlaka karşılık verilecek," diye ekledi.

ABD’ye bölgedeki politikalarını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunan Rızai, Washington'un bir yandan gerginliğin azaltılmasını talep ederken, diğer yandan gerginliğin ana kaynağı olan İsrail'e tam destek veremeyeceğinin altını çizdi.

Rızai ayrıca, ABD'nin İran'a karşı yeni bir cephe açamayacağından dolayı İslam Cumhuriyeti ile çatışmayı reddettiğini belirtti.

'İran, İsrail'i hem havadan hem de karadan vurabilir'

Diğer yandan İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği de "İran'ın tepkisinin iki net sonucu olmalı. Birincisi İsrail işgalini terör ve İran'ın ulusal egemenliğinin ihlali nedeniyle cezalandırmalı. İkincisi İran’ın caydırıcı gücünü göstermeli ki, işgalci İsrail rejiminin gelecekteki saldırıları önlensin," açıklamasını yaptı.

Açıklamada, İran'dan gelecek cevabın muhtemel Gazze ateşkesini olumsuz etkilememesi gerektiği belirtildi. 

Mehr News'in haberine göre açıklamada, Tahran'ın İsrail rejimine beklemediği bir zamanda ve şekilde karşılık vereceğine işaret edildi.