Hizbullah saldırısında bir İsrail askeri öldü

img
Hizbullah saldırısında bir İsrail askeri öldü YDH

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hizbullah tarafından gerçekleştirilen ve patlayıcılarla donatılmış beş insansız hava aracı saldırısında bir başçavuş öldürüldü.




YDH- Times of Israel'e göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada Pazartesi sabahı İsrail'in kuzeyinde Hizbullah'a ait patlayıcı yüklü bir insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda bir astsubayın öldüğü, bir askerin de ağır yaralandığı bildirildi.

Öldürülen astsubayın, kuzeydeki Bedevi köyü Ibtin'den 300. “Baram” Bölgesel Tugayı'nda iz sürücü olarak görev yapan 45 yaşındaki Başçavuş Mahmood Amaria olduğu açıklandı.

İsrail ordusunun iddiasına göre, saldırıda Lübnan'dan beş adet patlayıcı yüklü İHA fırlatıldı ve bunlardan üçü Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından engellendi.

İHA'lardan ikisi Batı Celile'de, biri Gesher Haziv, diğeri de Ya'ara yakınlarında düştü.

Ya'ara yakınlarında vurulan İHA Amaria'nın ölümüne ve biri ağır olmak üzere birkaç askerin de yaralanmasına neden oldu.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Hizbullah, askeri bir mevziyi hedef aldığını belirtti.

Times of Israel'e göre, İsrail, Hizbullah ile İsrail'in kuzey sınırı boyunca düşük seviyeli çatışmalar devam ederken bile yüksek alarm durumunda ve İran ya da Hizbullah'ın saldırması halinde karşılık verebilir.

Hizbullah, Gazze'ye destek olmak için 8 Ekim'den bu yana neredeyse her gün sınır boyunca İsrailli topluluklara ve askeri karakollara saldırıyor. Çatışmalar şu ana kadar İsrail tarafında 26 ''sivil''in ölümünün yanı sıra Pazartesi günkü saldırı da dahil olmak üzere 19 İsrail ordu askeri ve yedek askerinin ölümüyle sonuçlandı.

Suriye'den de birkaç saldırı oldu ama herhangi bir yaralanma olmadı.

Hizbullah devam eden çatışmalar sırasında İsrail tarafından öldürülen 414 üyesinin ismini verdi; bunların çoğu Lübnan'da, bazıları da Suriye'de öldürüldü.

Times of Israel, çatışmalar boyunca direnişçilerden ''72 kişinin, bir Lübnan askerinin ve onlarca sivilin İsrail tarafından öldürüldüğünü'' de ekledi.