''Amerika iyimser bir atmosfer yaratmaya çalışıyor''

img
''Amerika iyimser bir atmosfer yaratmaya çalışıyor'' YDH

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes müzakereleri için olumlu bir atmosfer çizdiğini ancak İsrail ile Hamas arasında hâlâ büyük anlaşmazlıkların olduğunu ve buna henüz bir çözüm bulunamadığını vurguladı.




YDH- New York Times'a (NYT) göre, İsrail ile Hamas arasındaki önemli anlaşmazlıklar dolayısıyla müzakereler durmak üzere.

Hamas kapsamlı bir ateşkesin, İsrail'in çekilmesinin, yerinden edilmiş kişilerin geri dönmesinin ve esir takasının herhangi bir anlaşma için şart olduğunda ısrar ediyor.

NYT,  Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes görüşmeleri ve esir takası için umutlu bir atmosfer yaratmaya çalıştığını bildirdi.

Filistinli bir kaynak ABD'nin önerisinin İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini öngörmediğini ve Netzarim sınır kapısının kontrolünün devam etmesini içerdiğini belirtti.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre, Amerika'nın yeni önerisi ''İsrail güçlerinin Gazze'nin Mısır sınırı boyunca sayıları azaltılmış da olsa varlığını sürdürmesine olanak tanıyor.''

ABD'nin yeni bir önerisi Gazze'nin Mısır sınırı boyunca İsrail askeri varlığının azaltılmasını öneriyor ki bu öneri hem Hamas hem de Mısır'ın güçlü muhalefetiyle karşılaştı.

Kahire, ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle İsrail güçlerinin Philadelphia Koridoru'nda bulunmasını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Amerikalı yetkililer ayrıca İsrail'in Gazze'nin kuzeyine dönen yerinden edilmiş Filistinlileri taramasıyla ilgili görüşmelerin ertelenmesini talep etti.

İki İsrailli yetkili bir sonraki toplantının tarihi ve yerinin hala belirsiz olduğunu belirtti.