Trump: Demokratlara oy veren Yahudiler muayene olmalı

img
Trump: Demokratlara oy veren Yahudiler muayene olmalı YDH

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Demokratlara oy veren Yahudi Amerikalıların 'beyinlerini muayene ettirmeleri' gerektiğini öne sürerek bir kez daha tartışmalara yol açtı.




YDH - Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde Demokratlara oy veren Yahudi Amerikalıların büyük bir hata yaptığı yönündeki tartışmalı tutumunu yineledi.

Pensilvanya eyaletinin Wilkes-Barre kentinde düzenlenen bir kampanya mitinginde konuşan Trump, Harris'e ya da herhangi bir Demokrata oy veren 'herhangi bir Yahudi'nin' 'gidip kafasını muayene ettirmesi gerektiğini” ifade etti.

Trump, nisan ayında da Başkan Joe Biden'ı destekleyen Yahudi seçmenlere benzer sözlerde bulunmuştu.

Trump bu görüşünü, Temmuz ayı sonunda Jersey Shore'da Yahudi emlak geliştiricileri tarafından düzenlenen bir bağış toplama etkinliği ve 8 Ağustos'ta Mar-a-Lago'da düzenlediği basın toplantısı da dahil olmak üzere çeşitli etkinliklerde defalarca dile getirmişti.

Ayrıca bu düşüncelerini Elon Musk ile eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te yaptığı röportajda da paylaşmıştı.

Buna karşılık, Amerika'daki Siyonist kesimin önde gelen isimlerinden Menachem Z. Rosensaft, Haaretz'de yayımlanan köşe yazısında, tutumlarını yeniden değerlendirmesi gerekenlerin Trump'ın destekçileri olduğunu savundu.

Ayrıca Trump'ın müzisyen Ye (eski adıyla Kanye West) ve beyazların üstünlüğünü savunan Nick Fuentes gibi bilinen 'Yahudi düşmanlarıyla Mar-a-Lago'da yemek yediğini' ifade etti.

Rosensaft, Kamala Harris'in Amerika'daki Yahudi cemaatine ve İsrail'in güvenliğine sürekli olarak 'sarsılmaz bir destek' verdiğini savundu.