7 Ekim'in utancı Siyonist rejimin peşini sonsuza dek bırakmayacak

img
7 Ekim'in utancı Siyonist rejimin peşini sonsuza dek bırakmayacak YDH

Siyonist rejimin askeri istihbarat yetkilileri, 7 Ekim Aksa Tufanı'na yol açan hataların sorumluluğunu kabul ederek, istihbarat zafiyetleri ve rejimin tepkisine ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu




YDH - Siyonist rejimin askeri istihbarat birimi Aman'ın giden başkanının istifa töreninde, yeni başkan Shlomi Bender, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sırasında 'ciddi başarısızlık' yaşadıklarını ve 'ağır bir bedel ödediklerini' itiraf etti.

Bender, bu başarısızlığın yarattığı utancın 'sonsuza kadar kemiklerime kazınacağını' belirtti.

Rejimin şu anda 'uzun ve çetin bir savaşa' saplandığını kabul eden Bender, savaşın özellikle işgal altındaki Filistin'in kuzey cephesinde tırmanabileceği uyarısında bulundu.

Bender, Gazze'deki Filistin direnişinin elinde bulunan 109 esirin serbest bırakılması için çabaların sürdürülmesi çağrısında bulundu ve bunu 'acil bir ulusal görev' olarak ilan etti.

Bender'in açıklamaları, selefi Aharon Haliva'nın Aman başkanlığı görevinden resmen istifa etmesiyle birlikte geldi.

İstifa konuşmasında Haliva, 7 Ekim'deki beklenmedik ve ezici saldırının gerçekleşmesine imkan sağlayan istihbarat zafiyetlerinin tüm sorumluluğunu üstlendi.

'7 Ekim'in utancını hayatının sonuna kadar taşıyacağını' itiraf ederek, operasyonun başlamasından önce yeterli uyarıları yapmadığını kabul eden Haliva, savaşın patlak vermesinin ardındaki nedenleri ve rejimin askeri ve istihbarat kurumlarının başarısızlıklarını ortaya çıkarmak için resmi bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

İsrail basını, Haliva'nın istifasını açıklamasından dört ay sonra, önümüzdeki çarşamba günü görevini tamamlayacağını bildirdi.

Haliva, Aksa Tufanı operasyonunun fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından Siyonist oluşumda istifa eden ilk askeri isimler arasında yer alıyor.

General Shlomi Bender, daha önce Harekat Dairesine liderlik ettikten sonra şimdi Aman'ın başına geçecek. Bender'in 2 Mayıs 2024'te atanması Siyonist rejimin medya ve siyasi çevrelerinde tartışmalara yol açmıştı.

Bender, Aksa Tufanı operasyonunun başlamasından birkaç saat önce işgal güçlerinin Gazze çevresinden Batı Şeria'ya çekilmesi emrini vermişti.

İsrail basınına göre bu karar, işgal güçlerinin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın hazırlıklarına ilişkin istihbarat zafiyetinin altını çiziyor.

Bender'in atanmasına tepki olarak Siyonist Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, rejimin Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden almaya çağırdı.