Hamas heyeti Kahire'ye gidecek

img
Hamas heyeti Kahire'ye gidecek YDH

Hamas temsilcilerine Siyonist rejimin Selahaddin koridoru ve Mısır'a açılan Refah kapısı ile ilgili teklifleri sunulacak.




YDH - Hamas'tan bir heyetin geçici ateşkes ve esir takası müzakerelerine katılmak üzere Kahire'ye gitmesinin beklendiği bildirildi.

Katar merkezli El-Cezire'nin haberine göre, Mısırlı arabulucular, Siyonist varlığın işgal güçlerinin Selahaddin koridorundaki varlığı ve Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısıyla ilgili tekliflerini iletecek.

Siyonist istihbarat aygıtının liderleri Mısırlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerin ardından perşembe günü Kahire'den döndü.

Kaynaklar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun işgal güçlerinin sınırlı bir şekilde geri çekilmesini kabul ettiğini, ancak bunun müzakerelerde önemli bir ilerlemeye yol açmasının beklenmediğini öne sürdü.

Kahire, gözetleme yapılarının kurulması da dahil olmak üzere Siyonist varlığın sınır boyunca her türlü varlığına karşı olduğunu ifade etti.

Netanyahu, direnişin savunma kabiliyeti kazanmasını ve Filistinlilerin çıkarlarını korumak için altyapısını yeniden inşa etmesini engellemek için gerekli olduğunu iddia ederek bölge üzerindeki kontrolünü sürdürmekte ısrar ediyor.

İşgal güçleri, sınıra yakın yeraltı geçitlerini gösterdiğini iddia ettiği görüntüler yayımladı ve bunların malzeme taşımak için kullanıldığını iddia etti.

Bu iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.



Makaleler

Güncel