Mısır Dış İşleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

img
Mısır Dış İşleri Bakanı Türkiye’ye geliyor YDH

SAAF-Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l Ğayd, Ortadoğu ve Akdeniz coğrafyasındaki son süreci görüşmek üzere




SAAF-Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l Ğayd, "Ortadoğu ve Akdeniz coğrafyasındaki son süreci görüşmek üzere" yarın Türkiye'ye geliyor.

 

Ziyaretinden önce gazetecilere açıklamada bulunan Ğayd, Türkiye ziyareti sırasında Lübnan, İran’ın nükleer projesi ve Filistin-İsrail gerginliğini Türk yetkililerle ve siyasetçi akademisyenlerle görüşeceklerini, istişare edeceklerini ve görüş alış verişinde buluşacaklarını söyledi.

 

Türkiye’nin büyük bir İslam ülkesi olduğunu söyleyen Ğayd’ın, Türkiye ziyareti boyunca Türkiye Dış İşleri Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve bazı dış işleri yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

 

Irak’ın çok kötü bir durumda olduğunu söyleyen Ğayd, Amerikan Başkanı'nın Irak'ta yeni bir strateji öngören açıklamasını beklediklerini ve Türk Dış İşleri yetkilileriyle Irak'a komşu ülkelerin olumlu rolleri konusunu görüşeceklerini kaydetti.

 

Daha önce Abdullah Gül’le daha önce Bağdat’ta Irak’a komşu ülkeler konferansı düzenlenmesi üzerine anlaştıklarını, ancak bunun hâlihazırdaki şartlarda mümkün olmadığını belirten Ğayd, Türkiye’yi tehlikeye atacak hiçbir şeyi onaylamayacaklarını söyledi.