İsrail, 'önleyici saldırısında' 120 milyon doları ziyan etti

img
İsrail, 'önleyici saldırısında' 120 milyon doları ziyan etti YDH

Üst düzey bir İsrail savunma kaynağı, Hizbullah iddiaları reddederken sözde saldırı için yüksek miktarda harcama yapıldığını açıkladı.




YDH - Üst düzey bir İsrail savunma sanayi kaynağı, ekonomi gazetesi Globes'a yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin roket ve insansız hava aracı rampalarını hedef aldığını iddia ettiği Hizbullah'a yönelik sözde önleyici saldırının 120 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

Bu yüksek harcama eleştirilere yol açarken Hizbullah, saldırıyı İsrail'in imajını güçlendirmek amacıyla uydurulmuş bir şov olarak nitelendirdi.

Pazar sabahı Hizbullah, İsrail'in üst düzey askeri komutan Fuad Şukur'a yönelik suikastına karşılık verdi.

Direnişin misillemesi, aralarında Tel Aviv'e sadece 1,5 km mesafedeki Glilot üssü yakınlarındaki bir hedefin de bulunduğu çok sayıda İsrail askeri ve stratejik bölgesine saldırmayı içeriyordu.

Buna karşılık İsrail, 'binlerce Hizbullah roketatarının' yaklaşık 100 savaş uçağı tarafından vurulmasını içeren bir önleyici saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail, saldırıda her biri 25 bin dolar değerinde 4 bin adet Müşterek Doğrudan Saldırı Mühimmatı (JDAM) bombasının kullanıldığını ve insansız hava araçları ile uçakların yoğun bir şekilde kullanıldığını iddia etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, rejimin ddialarını reddederek bunları 'tamamen yalan' olarak nitelendirdi.

Hizbullah'ın Tel Aviv'e karşı stratejik ve hassas füzeler konuşlandırmak gibi bir niyeti olmadığını vurguladı.

Nasrallah'a göre direnişin operasyonları, bu aşamada bu tür silahların kullanılmasını içermeyen açık ve kesin bir stratejiye dayanıyor.

İsrail operasyonunun maliyeti, altı saat boyunca toplam 18 milyon dolar tutarında 100 uçağın konuşlandırılmasını ve 1,8 milyon dolar olarak tahmin edilen 12 saatlik insansız hava aracı (İHA) operasyonlarını içeriyordu.

Bu da yedek görev tazminatı gibi ek maliyetler hariç toplam harcamayı yaklaşık 120 milyon dolara çıkarıyor.



Makaleler

Güncel