Nasrullah, İsrail’in tüm iddialarını yalanladı

img
Nasrullah, İsrail’in tüm iddialarını yalanladı YDH

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah, Siyonist rejimin iddialarına "Düşman hiçbir şeyi engelleyemedi, bu onların zayıflığını yansıtıyor" yanıtını verdi.




YDH - Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şukur'a yönelik suikasta misilleme olarak başlattığı Erbain Operasyonu’na ilişkin açıklamalar sürerken, İsrail medyası Tel Aviv’i hedef alan binlerce roketin başarılı bir şekilde engellendiğini öne sürdü.

Ancak Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, İsrail’in bu açıklamalarını yalanlayarak işgal güçlerinin operasyonun detaylarını gizlediğini ve yanlış bilgi yaydığını belirtti.

Nasrullah, İsrail’in tüm iddialarını reddederek, “Düşman hiçbir şeyi engelleyemedi, bu onların zayıflığını yansıtıyor," diye konuştu.

Hizbullah’a ait roketatarların, Fuad Şukur suikastına karşılık düzenlenen saldırılardan önce vurulduğunu iddia eden İsrail medyası, işgal güçlerinin Erbain Operasyonu’nu başarıyla engellediğini savunuyor.

Nasrullah ise İsrail’in bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, aksine İsrail’in zayıf noktasını gözler önüne serdiğini dile getirdi.

İsrail medyasının askeri kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hizbullah’ın yaklaşık 210 roket ve 20 kadar insansız hava aracı fırlattığı kaydedildi.

Buna karşılık Nasrullah, "Bu operasyonda ilk planımız 300 füze fırlatmaktı, ancak 340 füze fırlattık ve düşman hiçbir şeyi engellemedi, açıklamasında bulundu.

İsrail medyasında yer alan başka bir haberde ise, Hizbullah’a ait binlerce roketatarın İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 100 savaş uçağı tarafından eş zamanlı olarak vurulduğu öne sürüldü.

Nasrullah, bu iddialara da canlı yayında yanıt verdi ve düşmanın Tel Aviv’i hedef alan stratejik ve hassas füzeleri bombaladığına dair bilgilerin asılsız olduğunu vurguladı.

Hizbullah lideri, "Füze fırlatma platformlarının hiçbiri operasyon öncesinde vurulmadı, operasyon sonrasında ise sadece iki platform vuruldu," ifadesini kullandı.

İsrail medyasına göre, işgal ordusu Hizbullah’ın saldırı hazırlıklarını önceden tespit etti ve savaş uçakları, şafak vaktinden kısa bir süre önce tehditleri ortadan kaldırmaya başladı.

Nasrallah, düşmanın elinde herhangi bir istihbarat bulunmadığını, şafak vakti yapılan baskınların direniş savaşçılarının olağan hareketleri sonucu olduğunu belirtti.