İsrail Batı Şeria'ya son 20 yılın en büyük saldırısını başlattı

img
İsrail Batı Şeria'ya son 20 yılın en büyük saldırısını başlattı YDH

Rejim güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da son yirmi yılın en kapsamlı saldırısına başladı.




YDH - İsrail güçleri, pazartesi günü gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından Tulkarim ve Cenin de dâhil olmak üzere pek çok yeri hedef alarak işgal altındaki Batı Şeria'da son yirmi yılın en kapsamlı saldırısını başlattı.

İsrail ordusu operasyonu doğrulayarak Filistinli direniş örgütlerinin hedef alındığını belirtti.

Filistin Kızılayı, saldırının başlamasından bu yana en az 10 Filistinlinin öldürüldüğünü, ölümlerin Cenin, Tubas ve yakınlardaki bir köyde meydana geldiğini bildirdi.

Tubas'ta İsrail'e ait bir insansız hava aracının saldırısı dört Filistinlinin ölümüne neden olurken, Cenin yakınlarındaki bir başka saldırıda da üç Filistinli hayatını kaybetti.

Cenin'de öldürülen iki Filistinlinin kimlikleri Kassam Muhammed Cabarin ve İssam Valif Balut olarak açıklandı.

Rejim güçlerinin acil yardım görevlilerinin Tubas'taki naaşları almasını engellediği ve gerilimi daha da tırmandırdığı bildirildi.

İsrail'in saldırısı, özel kuvvetler de dahil olmak üzere büyük bir askeri varlığı içeriyor ve basında çıkan haberlere göre bir tümen asker konuşlandırıldı.

Ana hedefler arasında Cenin mülteci kampı, Tubas'taki el-Far'a mülteci kampı ve Tulkarim'daki Nur Şems mülteci kampı yer alıyor.

Filistinli direniş örgütleri de saldırılara karşılık verdi. İslami Cihad'a bağlı Kudüs Tugayları Cenin'de İsrail güçleriyle çatışmaya girdiklerini açıklarken Tulkarim Tugayı da İsrail ordusuna ait bir buldozerin el yapımı patlayıcı kullanılarak imha edildiğini bildirdi. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne bağlı Ebu Ali Mustafa Tugayları da İsrail saldırısına karşı direnişe katıldıklarını duyurdu.

Direniş, İsrail'in 'Kamplar Yazı' olarak adlandırılan operasyonuna karşı 'Kampların Dehşeti' adını vererek savunmalarını sürdürme sözü verdi.



Makaleler

Güncel