Ayetullah Sistani:Silah yalnızca devletin kontrolünde olmalı

img
Ayetullah Sistani:Silah yalnızca devletin kontrolünde olmalı YDH

SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Ali Sistani, silahın yalnızca devletin




SAAF-Irak’ın en büyük dini mercilerinden Ayetullah Ali Sistani, silahın yalnızca devletin kontrolünde olması gerektiğini söyledi.

 

Bugün Dini Merci Ayetullah Sistani ile görüşen Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ayetullah Sistani’nin yasaların hiçbir ayrım gözetilmeden Irak vatandaşlığı kimliği esas alınarak herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini söylediğini belirtti.

 

Ayetullah Sistani’nin silahın kontrolünün ve tekelinin yalnızca devlette olması gerektiğini söylediğini ifade eden Rubai, “Merceiyet, Iraklı mültecilerin kendi evlerine ve kendi yurtlarına dönmesinin sağlanması konusunda vurgu yaptı” dedi.

 

Açıklaması sırasında Bağdat’ın güvenlik sorunlarına da değinen ve Hayfa caddesi civarında yapılan operasyonlarda olduğu gibi teröristleri bulundukları her yerden temizleyeceklerini söyleyen Rubai, bir gazetecinin bu konuda Ayetullah Sistani’nin görüşünün ne olduğunu sorması üzerine “Ayetullah Sistani ayrıntılarla ilgili hususlara müdahale etmez, o yalnızca silahın hükümetle sınırlı olması gerektiğini ve yasaların herkese istisnasız bir şekilde eşit olarak uygulanması gerektiğini söyledi” dedi.