İsrailli yetkili: Mahkumların ölümünden Netanyahu sorumlu

img
İsrailli yetkili: Mahkumların ölümünden Netanyahu sorumlu YDH

Yüz binler İsrail genelindeki protestolarda Netanyahu'dan esir anlaşmasını sonlandırmasını talep ederken İsrailli üst düzey yetkililer mahkumların kanının Netanyahu'nun ellerinde olduğunu savunuyor.




YDH- Haaretz'e göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kabinesinden üst düzey bir yetkili 6 mahkumun ölümü üzerine bir açıklama yaptı.

İsrailli yetkili yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

''Mahkumların uzatmaları oynadıklarını, kum saatindeki kumların tükenmekte olduğunu Netanyahu biliyordu.''

''Hepimiz Netanyahu'nun yozlaşmış, narsist ve korkak olduğunu biliyorduk'' diye devam eden yetkili, ''ancak insanlıktan yoksunluğu son aylarda tüm çirkinliğiyle ortaya çıktı'' dedi. 

İsrailli yetkili, ''Hamas'ı herhangi bir sorumluluktan muaf tutmadan, kan Netanyahu'nun ellerinde'' diye ekledi.

Haaretz'e göre ise, tek suçlu Netanyahu değil; gazete, ''yaşanan trajedinin doğrudan sorumluluğunun, aylarca başbakanın attığı her adıma “amin” dedikten sonra Philadelphi koridorunu kutsal bir yer haline getiren zavallı çete Likud kabinesinin bakanlarına da ait'' olduğunu ekledi.

Bir İsrailli yetkili konuyla ilgili olarak şunu söyledi:

''Dışişleri Bakanı Israel Katz, Ulaştırma Bakanı Miri Regev, eski Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve ortakları halkın anlayamayacağı düzeyde omurgasız uşaklardır. Onlar sadece siyasi kariyerleriyle ilgileniyorlar.''

İsrailli gazete, 6 mahkumun ölümünü İsrail'in ''Sisifosvari çabasında bir dönüm noktası olması gerektiğini'' vurguladı.

Haaretz son olarak haberinde kitlesel protestolara atıfta bulunarak bir öngörüde bulundu.

Haaretz'e göre, ''İsrail yokoluşa doğru giderken sokaklar boşalırsa, hala hayatta olan birkaç rehine ceset torbaları içinde buraya (İsrail'e) dönecektir''