Rejim, Batı Şeria'yı 'savaş bölgesi' ilan edecek

img
Rejim, Batı Şeria'yı 'savaş bölgesi' ilan edecek YDH

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik yaklaşımında değişikliğe gidiyor.




YDH - Israel Hayom gazetesinde yer alan habere göre rejim ordusundan kaynaklar, daha önce 'ikincil bir arena' olarak görülen bölgenin artık Gazze'den sonra stratejik öneme sahip kritik bir cephe olarak görüldüğünü ortaya koydu.

Rejim ordusu, Batı Şeria genelinde bir dizi kapsamlı operasyona hazırlanıyor. Rejimin güvenlik yetkilileri, "Cenin operasyonu sadece bir başlangıç," diyerek daha geniş kapsamlı bir saldırının yaklaşmakta olduğunu belirtti.

Geçen ayın sonlarında İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyinde 'Kamplar Yazı' operasyonunu başlatarak 2002’den bu yana en kapsamlı askeri harekatını gerçekleştirdi.

İki tugay muharebe timi şu anda Cenin mülteci kampında ve Tulkerim'de konuşlanmış durumda ve operasyon için görünürde bir son yok.

İşgalci güçler özellikle direnişin önemli operasyonlarına sahne olan el-Halil bölgesinden kaygılı.

Siyonist rejim Batı Şeria'daki direnişi tasfiye etmeyi hedeflerken bir ikilemle karşı karşıya. Siyonist varlık içinde, daha saldırgan bir tutum takınılması yönünde giderek artan bir baskı söz konusu.

Yerleşim İşleri Bakanı Orit Strock da dahil olmak üzere Siyonist rejim içindeki aşırılıkçı unsurlar daha da sert tedbirler alınması çağrısında bulunuyor.

Strock, Batı Şeria'da savaş hali ilan edilmesi de dahil olmak üzere acil durum protokollerinin uygulanması çağrısı yaptı.



Makaleler

Güncel