Ünlü İsrailli gazeteciden Netanyahu'ya ağır sözler

img
Ünlü İsrailli gazeteciden Netanyahu'ya ağır sözler YDH

İsrail'in önde gelen gazetecilerinden Ben Caspit, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun son ulusa sesleniş konuşmasına sert bir dille tepki gösterdi.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu konuşması sırasında 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan yanlışlıkla '9 Ekim' olarak bahsetti. Caspit, Maariv gazetesinde kaleme aldığı makalede, bu tarihi 'hiçbir İsraillinin unutmayacağını' ve 7 Ekim'in sonsuza dek Netanyahu'nun 'yakasını bırakmayacağını'  savundu.

Caspit, Netanyahu'nun Gazze'den ayrılmadan önce bile Selahaddin Koridoru'ndan ayrılmanın tehlikeli olduğunu söyleyerek kendi kendini suçladığını kaydederek "Madem tüm bunları biliyordunuz Sayın Netanyahu, neden harekete geçmeye karar vermeden önce Hamas'ın 1700 İsrailliyi öldürmesini, yerleşimleri ele geçirmesini, üsleri ele geçirmesini ve Gazze'yi yakmasını beklediniz?" dedi.

Caspit, ayrıca Netanyahu'nun konuşmasında, 20 yıldır bu tehditten bahsetmesine rağmen İsrail'in İran ile varoluşsal bir savaş içinde olduğunu 'keşfettiğini' iddia etmesi de dahil olmak üzere çelişkilere dikkat çekti.

Netanyahu, "Esnek olabileceğim yerde inatçı değilim, inatçı olmam gereken yerde de esnek değilim," demişti.

Caspit buna Netanyahu'nun güvenlik konularında esnek, iktidarını sürdürmekle ilgili konularda ise inatçı olduğunu örnek göstererek karşı çıktı.

Netanyahu'nun toplam 17 yıldır başbakan olduğunu ve son olayların sorumluluğunu taşıdığını vurgulayan Caspit, "Tüm bu felaketler sizin döneminizde meydana geldi. Düşmanlarımızın etrafımızda güçlendiğini gören ve buna karşı parmağını bile kıpırdatmayan sizsiniz," ifadelerini kullandı.

Netanyahu'ya seçimler için kararlaştırılmış bir tarih belirlemesi, bir devlet soruşturma komisyonu kurması ve nihayet 7 Ekim'den sorumluluğunu kabul etmesi çağrısı yapan Caspit, "Kimse sizi bu sorumluluktan kurtaramayacak. Bu sorumluluk sonsuza dek yakanıza yapışacak," diye ekledi.