Siyonist rejim, bütçe açığını kapatmaya çalışıyor

img
Siyonist rejim, bütçe açığını kapatmaya çalışıyor YDH

İsrail'in faşist Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, salı günü Kudüs'teki Maliye Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 2025 bütçesinin ana hatlarını ve ekonomi planını açıkladı. Perşembe günü bütçe, Başbakan ve ekibinin onayına sunulacak.




YDH - 'Savaştan Büyümeye' başlıklı sunumunda Smotrich, gelecek yıl borç-GSYİH oranının istikrarını koruduğunu ve gelecek yıllarda aşağı doğru bir yol izlediğini iddia ederek yüzde 4'ün altına bir açık hedefi belirledi.

Bakan Smotrich, ücret ve vergi dilimlerini dondurmayı, emeklilik maaşlarını azaltmayı ve bakanlıklar ile kamu hizmetlerinde yaklaşık 35 milyar İsrail şekeli (9,44 milyar dolar) tutarında tasarruf ve verimlilik önlemleri almayı içeren bir dizi önlem tanımladı.

Temmuz ayında, Vergi Dairesi Başkanı Shay Aharonovich, Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron ile 2025 bütçesine ilişkin önerilerini paylaşmıştı.

Savaş nedeniyle artan harcamalar nedeniyle Aharonovich, uzun vadeli vergilendirme önlemlerine ihtiyaç duyulduğunu ve kısa yolların alınmaması gerektiğini belirterek, KDV'de yüzde 1'lik bir artış, vergi dilimlerinin dondurulması ve yatırımcılara yönelik yüksek alım vergisinin korunması gibi adımların atılmaması halinde, ek asgari 30 milyar şekel (8,09 milyar dolar) açığın kapatılamayacağı uyarısını yaptı.

Bu, İsrail ekonomisinin kötüleşmesine ve kredi derecelendirme kuruluşları tarafından daha da düşürülmesine yol açabilir.