Hamas: Megiddo’daki işkence ‘nefretin ve sadizmin’ ifadesi

img
Hamas: Megiddo’daki işkence ‘nefretin ve sadizmin’ ifadesi YDH

İsrail rejimi, işgal hapishanelerinde tutulan Filistinli tutuklulara işkence etmeye, korkutmaya ve aşağılamaya devam ediyor.




YDH-  El-Meyadin'ide yer alan habere göre, Filistin Direniş hareketi Hamas, İsrail’in hapishanelerde Filistinli tutuklulara yönelik uygulamalarını “nefret ve sadizmin ifadesi” olarak nitelendirdi.

Hamas, İsrail işgal askerlerinin Megiddo hapishanesindeki Filistinli tutukluları aşağıladığını ve onları sindirmek için polis köpekleri kullandığını gösteren video görüntülerinin sızdırılmasının ardından bir açıklama yaptı.

Hamas, işgalcilerin bu uygulamalarının “Siyonist zindancıların Filistinli tutuklulara karşı besledikleri nefret ve sadizm seviyelerinin bir ifadesi” olduğunu söyledi.

Açıklamada ayrıca, bu eylemlerin İsrail işgalinin hapishanelerde tutulan Filistinli tutuklulara yönelik işkence, kötü muamele, aç bırakma, tıbbi ihmal ve temel insan haklarından mahrum bırakmayı içeren devam eden acımasız muamelesinin bir parçası olduğu vurgulandı.

İhmal ve işkence nedeniyle 60’dan fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hamas, uluslararası insan hakları örgütlerine ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne bu ihlalleri ve Filistinli tutuklulara karşı işlenen diğer korkunç suçları belgelemeleri çağrısında bulundu.

Hamas, bu uluslararası kurumları, İsrail işgal hükümetine ve liderliğine, tutuklularla ilgili uluslararası yasalara yönelik bariz ihlallerini durdurmaları ve İsrail işgal liderlerini sürekli işledikleri suçlardan sorumlu tutmaları için baskı yapmak üzere derhal harekete geçmeye çağırdı.

Gazze'deki Tutuklular ve Eski Tutuklularla İlişkiler Komisyonu ise şu açıklamayı yaptı: “İşgal hükümeti, aşırılık yanlısı Ben-Gvir'in gözetiminde hapishaneleri ve gözaltı merkezlerini ölüm odalarına dönüştürdü.”

Megiddo'da neler oluyor?

İsrail gazetesi Haaretz tarafından sızdırılan ve sosyal medyada dolaşan görüntüler, İsrail işgalinin insan hakları ihlalleri ve insanlık dışı muameleyle ünlü hapishanelerinden birinde Filistinlilere işkence yaptığını gösteriyor.

Haberlerde, videonun İsrail işgali altındaki Filistin'de bulunan Megiddo hapishanesinde çekildiği belirtildi.

Filistinli tutuklular, askerler köpeklerin etrafında dolaşıp onları korkutmaya ve taciz etmeye çalışırken, elleri arkadan bağlanmış bir şekilde yüzüstü yere yatmaya zorlanıyor.

Yakından incelendiğinde, işgal güçlerinin Filistinli gençleri gözaltına aldığı bilindiğinden, gözaltına alınanların çoğunun genç olduğu görülüyor.