Hizbullah, İsrail'in Golani Tugayı ve istihbarat merkezini vurdu

img
Hizbullah, İsrail'in Golani Tugayı ve istihbarat merkezini vurdu YDH

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köylere yönelik saldırılarına karşılık olarak cumartesi günü İsrail askeri hedeflerine bir dizi saldırı düzenlediğini duyurdu.




YDH - Hizbullah, sabah saat 08.15'te gerçekleştirdiği ilk operasyonda, İsrail'in Golan Tugayı'nın komuta merkezi olarak kullanılan Neria Dağı'ndaki askeri üssünü Grad füzeleriyle hedef aldığını açıkladı. Direniş, bu operasyonun, rejim ordusunun özellikle Farun kasabasına yönelik son saldırılarına bir yanıt olduğunu vurguladı.

Hizbullah ayrıca, İsrail'in Kounin kasabasına yönelik devam eden saldırılarına karşılık olarak, Manot yerleşimi civarındaki İsrail askerlerinin konuşlandığı noktaları roketlerle vurduğunu bildirdi. Saat 14.45'te ise Misgav Am askeri bölgesindeki gözetleme teçhizatını hedef alarak, bu teçhizatı tamamen imha ettiklerini duyurdu.

Hizbullah, Farun kasabası başta olmak üzere güneydeki köylere yönelik saldırılara yanıt olarak, Mishar üssündeki ana istihbarat karargahını Katyuşa roketleriyle vurduğunu belirtti.

'Direniş susturulamaz'

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kauk, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkını destekleyen cephelere yönelik operasyonları durdurmaları için baskı yapamayacağını söyledi. Kauk, İsrail rejiminin zayıfladığını, buna karşın direnişin 'güç, silah ve sayı' olarak büyüdüğünü ifade etti.

İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerinden tahliye edilen on binlerce İsrailli yerleşimciye değinen Kauk, bu yerleşimcilerin evlerine geri dönmelerinin tek yolunun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurması olduğunu belirtti.

Direnişin destek cephesinin susturulamayacağını ve Direniş Ekseni'nin 'Gazze'yi savunan grupların öncüsü olmaya devam edeceğini' vurgulayan Kauk, "Düşman, direniş tarafından her gün kendisine dayatılan ikilemden ve denklemlerden kaçamaz," diye ekledi.