İsrail'den Suriye'ye kapsamlı saldırı

img
İsrail'den Suriye'ye kapsamlı saldırı YDH

İşgal rejimi, gece saatlerinde 15'ten fazla hava saldırısıyla Suriye'nin orta bölgesini hedef aldı.




YDH - İsrail, gece saatlerinde Şam, Humus, Hama ve Tartus dahil olmak üzere Suriye'nin çeşitli kentlerine en az 15 hava saldırısı düzenledi.

SANA haber ajansı, Hama kırsalındaki Masyaf civarını hedef alan İsrail saldırısı nedeniyle "en az 15 yaralı ve dört şehit" olduğunu bildirdi.

İsrail saldırısı Masyaf-Vadi al-Uyun güzergahında da büyük hasara yol açtı ve bu da şiddetli bir yangına neden oldu.

Ajans, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almaya çalıştığını bildirdi. 

Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonunun Suriye'deki muhabiri de Masyaf civarında ve Hama'nın batı kırsalında altı patlama sesi duyulduğunu, Suriye hava savunmasının Tartus ve Hama'nın batı kırsalına doğru fırlatılan İsrail füzelerini önlediğini ve karşıladığını bildirdi.

El Meyadin televizyonu sabah saatlerinde İsrail rejiminin dün gece Suriye'ye yaptığı kapsamlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yaralıların sayısının 43'e yükseldiğini ve yaralıların 6'sının durumunun ağır olduğunu bildirdi. 

Füzelerin Lübnan'ın güneyinden Suriye'nin doğusu ve kuzeyine doğru fırlatıldığı ifade edildi. 

İki hafta önce İsrail'in orta bölgedeki bazı yerleri hedef alan saldırısı sonucunda yedi sivil yaralanmıştı. Suriye hava savunması rejimin füzelerini durdurmuş ve bazılarını düşürmüştü.

Öte yandan İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi Suriye ile ilgili yorumunda şunları yazdı: "Suriye bize düşman olan eksenin temelidir. İran ve Hizbullah şu ana kadar İsrail ile topyekün bir savaşa girmekten kaçındı; ancak Suriye’yi silahlar için geçiş noktası olarak kullanıp savaş hazırlıklarını hızlandırdılar. Hizbullah'a silah akışı sağlamayı başardılar, yüzlerce saldırıya rağmen Hizbullah'a yeterli silah ulaştı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, 19 Haziran'da yaptığı konuşmada: "Lübnan’a ulaşması gereken her şey geldi" dedi. Eski Askeri İstihbarat Daire Başkanı General Amos Yadlin de dahil olmak üzere birçok eski ve mevcut güvenlik yetkilisi Wall Street Journal gazetesine İsrail’in, Hizbullah'ın silahlanma kabiliyetine etkili bir şekilde zarar vermek için Suriye'deki faaliyetlerini genişletip genişletmeyeceğine karar vermesi gerektiğini söyledi. Yadlin, "Suriye, eksenin önemli bir parçası. Hizbullah'a sağlanan malzemelerin çoğu buradan geliyor." dedi."