Kuveyt’ten “Sünni Konferansı”na engelleme

img
Kuveyt’ten “Sünni Konferansı”na engelleme YDH

SAAF-Kuveytli yüksek düzey bir güvenlik yetkilisi Kuveyt’te yayınlanan “Genel Görüş” gazetesine verdiği




SAAF-Kuveytli yüksek düzey bir güvenlik yetkilisi Kuveyt’te yayınlanan “Genel Görüş” gazetesine verdiği demeçte “Irak’ta Ehl-i Sünnet” başlıklı konferansın Kuveyt’te düzenlenmesine izin vermediklerini açıkladı.

 

“Ümmetin İlkelerini Savunma Topluluğu” Genel Sekreteri Muhammed Hayif El-Mutayri tarafından düzenlenecek olan konferansın engellendiğini söyleyen Kuveytli güvenlik yetkilisi ümmetin ilkeleri arasında, ümmet içerisinde fitne çıkarmak ve başka ülkelerin iç işlerine karışmak olmadığını söyledi.

 

Böylesi bir konferansın Kuveyt’in ülke dışındaki görüntüsüne zarar vereceğini söyleyen yetkili, bu konferansın Sünni ve Şii çatışmasını körüklemeye yönelik olduğunu savundu.

 

Konferansın sekretaryasının iddia ettiği gibi bu engellemenin “düşünce ve fikir özgürlüğü” ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen yetkili, bu konferansın dost ülke Irak’ın iç işleri çirkin bir müdahale olduğunu kaydetti.

 

El-Cezire televizyonu da söz konusu haberi doğrulayarak konferansın Kuveyt hükümeti tarafından engellendiğini belirtti.

 

Geçtiğimiz aylarda benzeri bir konferans Türkiye’de düzenlenmiş, El-Cezire televizyonunun naklen yayınladığı konferans Türkiye ile Irak hükümetleri arasında gerilime neden olmuştu.