İsrail, Yemen'in hava savunma gücünden endişeli

img
İsrail, Yemen'in hava savunma gücünden endişeli YDH

Siyonist medya, Gazze'ye destek amacıyla yürütülen savaşın başlamasından bu yana sekizinci kez bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracının düşürülmesi üzerine, Yemen'in hava savunma kabiliyetlerindeki gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi.




YDH - Sekizinci kez bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracının düşürülmesi, İsrail basınında Kızıldeniz'de zaten zor durumda olan ABD ordusu için ciddi bir darbe olarak değerlendirildi. 

İbranice yayın yapan Globes gazetesi, Ensarullah'ın bu son derece gelişmiş insansız hava aracını birkaç kez engellemeyi başardığını belirterek, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin son yıllarda çeşitli hava savunma sistemleri edindiğine dikkat çekti.

Haberde ayrıca, çatışmaların devam etmesi halinde Yemenlilerin insanlı bir uçağı düşürme riskinin de arttığı vurgulandı.

Kanal 12'nin İbranice internet sitesinde yer alan bir haberde ise Yemen Silahlı Kuvvetlerinin bu hafta bir başarıya daha imza atarak, savaşın başlangıcından bu yana sekizinci kez sofistike bir MQ-9 insansız hava aracını düşürerek ABD ordusuna ağır bir darbe indirdiği belirtildi.

Haberde, bu insansız hava aracının düşürülmesinin, özellikle Kızıldeniz'deki Amerikan askeri varlığına büyük bir darbe olduğu ve Washington'un Gazze'yi destekleyen Yemen cephesi karşısında yaşadığı yenilgi ve başarısızlık durumunu daha da kötüleştirdiği ifade edildi.

Ayrıca, son aylarda ABD'de, özellikle Batı'da, Biden yönetiminin Ensarullah'ın saldırılarına karşı yeterince etkili olamaması nedeniyle eleştirilerin arttığına dikkat çekildi.

Haberde, MQ-9 insansız hava aracının yaklaşık 32 milyon dolara mal olduğu ve bu düşürmelerin ABD'nin Yemen'de yaklaşık çeyrek milyar dolar değerinde silah kaybetmesine yol açtığı kaydedildi.

Yaklaşık bir ay önce Politico'da yer alan haberde, ABD ordusunun Yemen'e karşı yüz milyonlarca dolara mal olan önleme füzeleri ve silahlar kullandığı, Yemen'deki askeri operasyonların toplam maliyetinin ise milyarları bulduğu ifade edilmişti.

Haberde, son sekiz ay içinde ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının kayda değer bir hasara yol açmadığı da teyit edildi.

Son haftalarda ABD'li yetkililerin, Kızıldeniz'deki gemilerin zarar görmeye devam etmesinden duydukları hayal kırıklığını dile getirdikleri belirtildi. ABD'nin Ensarullah'a karşı savaşı kaybettiğini iddia eden seslerin giderek arttığı vurgulandı.

Yaklaşık bir buçuk hafta önce Wall Street Journal'da yayımlanan başyazıda, Biden yönetiminin savaşı ele alış biçimi sert bir şekilde eleştirilmiş ve Biden'ın halefini dünyanın dört bir yanında krizlerle baş başa bıraktığı ifade edilmişti.



Makaleler

Güncel