İslami Cihad: Tutsaklara yapılan işkenceler hayal gücünün ötesinde

img
İslami Cihad: Tutsaklara yapılan işkenceler hayal gücünün ötesinde YDH

Filistinli tutsaklardan gelen bir mektup, İsrail işgal hapishanelerinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve insanlık dışı muameleleri bir kez daha göz önüne seriyor.




YDH- İsrail hapishanelerinde tutsak olan Filistin İslami Cihad Liderlik Komitesi'nin üyeleri, Lübnan medyası el-Meyadin aracılığı ile kamuoyuna bir mesaj iletti.

El-Meyadin’in haberine göre bu mesaj, özellikle 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail makamlarının uyguladığı sert politikalar nedeniyle, Filistinli tutukluların İsrail hapishanelerinde yaşadıkları insanlık dışı duruma ışık tutuyor.

Filistinli tutsaklardan gelen mesajda, hapishanelerde ve gözaltı merkezlerinde yaşananlar, “hayal gücünün ötesinde ve Filistin ulusal mücadelesi tarihinde eşi benzeri görülmemiş” olarak nitelendirildi.

Komisyon, Filistinli tutukluların ağır fiziksel istismara, aşağılanmaya, açlığa, kasıtlı tıbbi ihmale ve tedavisi olmayan hastalıklara maruz bırakıldığını bildirdi.

Komisyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden kaçırılan Filistinlilerin tutulduğu ve işkence gördüğü toplama kampına atıfta bulunarak şunları söyledi: “Sde Teiman'dan sızdırılan görüntüler, bu hapishanelerde maruz kaldığımız terör, saldırı ve şiddetin sadece bir kesitidir.”

Komisyon söz konusu mektubun başka bir yerinde, Filistinli tutsaklara yönelik bu tür uygulamaların yalnızca bir gözaltı merkezi veya cezaeviyle sınırlı olmadığını belirtti.

Bilinmeyen hücrelerde ve kamplarda tecrit edilen Filistinli liderlere yönelik “suikast girişimleri” konusunda uyarıda bulunan Komisyon ayrıca, “işgale karşı direniş temelli kolektif bir liderlik” oluşturma çağrısında bulundu.



Makaleler

Güncel