Netanyahu kendisinin anlatıldığı belgeseli yasaklattı

img
Netanyahu kendisinin anlatıldığı belgeseli yasaklattı YDH

Netanyahu'nun polis sorgularını ve Başbakan'a yönelik şüpheleri artıracak röportajları içeren belgeselin İsrail'de yasaklanması infial yarattı.




YDH- İsrail gazetesi Haaretz'e göre, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun polis sorgusundan geçerken daha önce yayınlanmamış görüntülerini içeren çığır açıcı bir belgeselin prömiyeri Pazartesi günü Toronto Film Festivali'nde yapıldı.

Prömiyer, İşgal Altındaki Filistin Toprağı Kudüs'te bir yargıcın Netanyahu'nun hukuk ekibinin filmin yayınlanmasını engelleme talebini reddetmesinden sadece saatler sonra gerçekleşti. 

Toronto Film Festivali'nde prömiyeri yapılan “The Bibi Files” (Bibi Dosyası) adlı yeni belgesel, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun polis sorgulamaları sırasında çekilen özel görüntüleri, İsrail'de son on yılda yaşanan siyasi gelişmeleri ve Netanyahu'nun 2015'ten 7 Ekim'e kadar olan yasal mücadeleleri hakkında bağlam ve zaman çizelgesi sunduğu söyleniyor.

Yapımcılardan Alex Gibney, yönetmen Alexis Bloom ile birlikte Netanyahu'nun ''belgeseli engelleme girişimini tuhaf ve biraz da absürd olarak nitelendirirken, bunun polis görüşmelerinin yakında kamuoyuna açıklanacak olması nedeniyle Netanyahu'nun karşı karşıya kaldığı baskının altını çizdiğini'' öne sürdü. 

''Netanyahu yıllardır masum olduğunu iddia ediyor'' diyen Bloom, ”öyleyse neden bu gösterimi engelliyor? Ne saklıyor?” diye sordu.

Gibney İsrail yasalarının “The Bibi Files” belgeselinin ülkede “resmi” gösterimini engellediğini ancak alternatif yollarla İsrailli izleyicilere ulaşacağından umutlu olduğunu söyledi.



Makaleler

Güncel