Arap basını Rice’ın Ortadoğu gezisine soğuk

img
Arap basını Rice’ın Ortadoğu gezisine soğuk YDH

SAAF-Arap basını, bölgedeki geleneksel Arap müttefiklerinden İran’a karşı bir cephe oluşturmak




SAAF-Arap basını, bölgedeki geleneksel Arap müttefiklerinden İran’a karşı bir cephe oluşturmak amacıyla Ortadoğu’ya gittiğini belirten Condoleezza Rice’a beklediği desteği vermedi.

 

Arap dünyasının etkili gazeteleri ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ortadoğu gezisinin başarısız olacağını kaydetti.

 

Suudi Arabistan’ın en etkili gazetelerinden Ukaz, ABD’nin planını bölgedeki halklara dayatamayacağını belirtti.

 

ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın Ortadoğu gezisini alaycı bir dille eleştiren Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesi, Rice’ın bu ziyaretinde Filistin İsrail sorununun çözümü konusunda hiçbir plana sahip olmadığını savundu.

 

Rice’ın Ortadoğu’ya teklif üzerine geldiğini söylediğine değinen el-Halic gazetesi, sorunun çözümüne yönelik herhangi bir plana sahip olmadığını belirten ABD Dışişleri Bakanı’nı “Acaba Rice, Ortadoğu’ya gezmek ve tatil yapmak için mi geldi?” ifadesiyle alaya aldı.

 

ABD’nin yeni Irak stratejisine değinen Ukaz gazetesi ise “Amerikalıların özelde Iraklılardan genelde ise bölge halklarından yeni Irak stratejine teslim olup bunu kabul etmesini bekleme hakkı yoktur” diye yazdı.

 

“ABD yeni Irak stratejisi konusunda dünya halklarını ikna etmek yerine kendi halkının rızasını almalıdır” diyen gazete, yeni Irak stratejisinin hiçbir olumlu etkisinin olmayacağını ifade etti.