İsrail medyası: Hizbullah'ın İHA'ları en büyük zorluğu oluşturuyor

img
İsrail medyası: Hizbullah'ın İHA'ları en büyük zorluğu oluşturuyor YDH

Gazze'ye yönelik savaşın başlangıcından bu yana, İsrail mevzilerine 1.000'den fazla insansız hava aracı fırlatıldığı bildirildi.




YDH- İsrailli yayın kuruluşu ‘Kanal 13'ün haberine göre, Hizbullah'ın insansız hava araçları İsrail hava savunması için “en büyük zorluğu oluşturuyor.”

Hizbullah'ın tek yönlü saldırı İHA'larının hedeflerini vurduğu, ancak İsrail'in en üst düzey ‘Demir Kubbe’ sistemi ve savaş uçaklarının bunları düşürmekte başarısız olduğu vurgulandı.

Yayın kuruluşu, Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana İsrail işgali altındaki kuzey topraklarına 1,000'den fazla insansız hava aracı fırlatıldığını açıkladı.

Benzer bir bağlamda, İsrail işgal güçleri Kuzey Komutanlığı'nın eski komutanı Yossi Peled, İsrail Kamu Yayıncısı ‘KAN 11’e verdiği demeçte, Kuzey Cephesi'ndeki gelişmelerin “Hizbullah için dikkate değer bir stratejik zafer” olduğunu söyledi.

Hizbullah'ın Filistin'i destekleyen askeri operasyonları on binlerce yerleşimciyi kuzeydeki sömürge karakollarından tahliye etmeye zorlarken, askeri alanlar her gün doğrudan saldırılara maruz kalıyor. Başta Hizbullah'ın İnsansız Hava Kuvvetleri olmak üzere Direniş'in taktiklerinin birçoğu İsrail tarafından cevapsız kalıyor ki bu, ‘Kanal 13’ tarafından da kabul edilen bir gerçek.



Makaleler

Güncel