Seyyid el-Husi: Arap rejimleri İsrail ile işbirliği yapıyor

img
Seyyid el-Husi: Arap rejimleri İsrail ile işbirliği yapıyor YDH

Ensarullah Hareketi lideri “Mevlid-i Nebi” (Hz. Peygamber’in doğumu) münasebetiyle bir konuşma yaptı ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.




YDH- Siyonistlerin ilan edilmiş ve teyit edilmiş hedeflerinden birinin, Mescid-i Aksa'yı hedef almak ve onu yok etmeye çalışmak olduğunu söyleyen el-Husi, “Gazze'ye yönelik 12 ay süren saldırının ardından ne Arapçılık, milliyetçilik, ne siyasi başlıklar, ne de ortak savunma anlaşmaları başlığı altında bir hareket görüyoruz.” dedi.

Bazı Arap hükümetlerinin ve liderlerinin rollerini kınayan Seyyid el-Husi, bu rejimlerin Filistin halkına karşı savaş başlatmak için “İsrail düşmanıyla işbirliği yaptığını” söyledi.

“Araplar, Arap Birliği'nin yükümlülüklerinden ya da resmi konferansların kararlarından etkilenmedi” diyen Husi, “Müslümanlar sağlam bir ortak duruş sergilemedi” dedi.

El-Husi, “Ümmetin, düşmanın diğer suçlarına ve saldırgan adımlarına karşı korkunç derecede hareketsiz kaldığı bu durumda Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlike daha da artıyor.” dedi.

Öte yandan Seyyid el-Husi, Batı Şeria ile Ürdün arasındaki İsrail kontrolündeki Allenby geçidinde bir silahlı bir saldırı düzenleyen Ürdünlü şehit Mahir el-Cazi'nin operasyonuna dikkat çekti.

Seyyid el-Husi, Ürdünlü şehidi övdü ve üç İsrail polisinin öldürüldüğü operasyonda kullanılan basit silahların yanı sıra aldığı bireysel inisiyatife dikkat çekti.

Ensarullah Hareketi lideri, operasyonun basitliğine rağmen “İsrail düşmanı üzerinde önemli bir etki yarattığını” belirtti. El-Husi ayrıca, operasyonun aynı zamanda Arap halkları arasında Filistin davasına karşı bir “sorumluluk duygusu” olduğunu da gösterdiğini belirtti.

“Lübnan cephesi her zaman sıcaktır ve İsrail düşmanının üzerine yağan roket ve mermi yağmurları hiçbir gün durmuyor.” diyen, Yemenli lider, “Vaat edilen fetih ve kutsal cihad savaşında Yemen cephesi tam etkinlik ve nüfuzuyla devam ediyor.” dedi.

Seyyid el-Husi ayrıca, Yemen'in Filistin'e verdiği kararlı ve sarsılmaz desteğin bir göstergesi olarak, USS Theodor Roosevelt uçak gemisinin Kızıldeniz yerine Hint Okyanusu üzerinden Ortadoğu'dan çekilmesine işaret etti.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun ülkeye 700'den fazla saldırı düzenlemesine rağmen Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin halkına destek için yürüttüğü askeri harekâtın tam bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

ABD öncülüğündeki saldırganlığın “denizdeki askeri operasyonları engellemeyi, caydırmayı ya da durdurmayı başaramadığını” vurguladı.

Seyyid el-Husi, Amerikan güçlerinin Taiz'de bir çocuk okulu yakınlarına düzenlediği ve 18 kişinin de yaralandığı hava saldırısında hayatını kaybeden iki kız çocuğu için başsağlığı diledi.

Ensarullah Hareketi lideri, ABD ve İsrail saldırganlığının kurbanlarının çoğunun kadın ve çocuklar olduğuna dikkat çekerek iki rejimi “suçlu” olarak nitelendirdi.

Lider, ABD ile müttefiki İsrail arasındaki ilişkinin altını çizerek, İsrail'in işgal altındaki Filistin'de işlediği suçların ABD'nin yardımı olmadan “bu seviyede devam edemeyeceğini” vurguladı.

El-Husi, düşmanın geçen hafta Hudeyde, Taiz, İbb, Sa’ada ve Me’rib illerine yönelik olarak 24 saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

“Geçtiğimiz hafta hava savunmamız Allah'ın izniyle iki Amerikan ‘MQ9’ İHA’sını düşürmeyi başardı ve bu sayı çok ileri ve dikkat çekici bir rakama ulaştı.” diyen Yemenli lider, “Amerika ve Batı'daki askeri ve askeri olmayan liderler, Yemen'de çok sayıda Amerikan İHA’sının düşürüldüğünden bahsediyor.” dedi.