Sinvar'dan Abdülmelik el-Husi'ye: Aksa Tufanı savaşında kol kolayız

img
Sinvar'dan Abdülmelik el-Husi'ye: Aksa Tufanı savaşında kol kolayız YDH

Hamas Siyasi Büro Başkanı, Ensarullah Hareketi liderine gönderdiği mesajda Aksa Tufanı'ndaki işbirliğini ele aldı ve Tel Aviv'deki Yemen operasyonunu övdü.




YDH- El-Meyadin'e göre, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Gazze Şeridi'ndeki Direniş ile Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin Aksa Tufanı savaşında omuz omuza mücadele ettiğini doğruladı.

Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el Husi'ye hitaben yazdığı mesajda Sinvar, “Peygamberimizin doğum yıldönümünde size bu mesajı yazmaktan mutluluk duyuyorum zira biz Aksa Tufanı Savaşı'nda kol kola savaşıyoruz” dedi.

Savaş ve Tel Aviv'i hedef alan Yemen operasyonuna da değinen Sinvar, Aksa Tufanı'nın genel olarak bölgedeki Siyonist projeye büyük bir darbe indirdiğini vurguladı.

Hamas lideri, Yemen silahlı kuvvetlerinin bir füzenin tüm savunma ve önleme katmanlarını ve sistemlerini atlayarak işgal varlığının derinliğine ulaştığı operasyonun başarısından dolayı Seyyid el-Husi'yi tebrik etti.

Bu bağlamda Sinvar, Yemen operasyonunun Aksa Tufanı'nın parıltısını ve Tel Aviv'in çekirdeği üzerindeki etkisini yeniden canlandırdığını vurguladı.

Sinvar ayrıca Yemen operasyonunu üst düzey bir operasyon olarak nitelendirerek, bunun işgale “destek cephelerinin daha etkili ve nüfuzlu bir yaklaşım sergilemesiyle çevreleme ve izolasyon planlarının başarısızlığa uğradığı” mesajını verdiğini kaydetti.

“Sevgili Yemen ordusunun kahramanları, gaspçı varlığın derinliklerine ulaşmalarını sağlayan askeri yeteneklerini geliştirmede başarılı oldular” diyen Sinvar, Aksa Tufanı Savaşı'nın başlangıcından bu yana Filistin davasını desteklemek için haftalık olarak Yemen meydanlarını dolduran Yemen halkının rolünün altını çizdi.

Sinvar mesajında, “tarihi boyunca Filistin halkını ve haklı davasını her zaman destekleyen büyük Yemen halkını” selamlayarak, “Aksa Tufanı savaşı boyunca Yemen'in sergilediği samimi duygular ve sağlam irade” için şükranlarını ifade etti.

İşgale karşı yıpratma savaşı

Gazze Şeridi'nde devam eden savaşla ilgili olarak Sinvar, Direniş'in iyi durumda olduğu güvencesini verdi.

İsrail işgalinin durumla ilgili açıklamalarının psikolojik savaşının bir parçası olarak yalandan başka bir şey olmadığını vurgulan Sinvar, El Kassam Tugayları'nın (Hamas'ın askeri kanadı) 7 Ekim saldırısını benzersiz bir beceriyle yönettiğini ve neredeyse bir yıldır düşmanı yoran ve birliklerine ağır kayıplar verdiren bir savunma savaşı yürüttüğünü belirtti.

Direniş'in 11 aylık kesintisiz savaştan sonraki durumu ve kabiliyetleri bağlamında, “Aksa Tufanı'nın düşmanın askeri iradesini kırdığı gibi siyasi iradesini de kıracak uzun bir yıpratma savaşına tamamen hazırız” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Gazze'yi destekleyen cephelerle ilgili olarak da şunları söyledi: “Sizlerle ve Lübnan'daki yiğit Direniş ve Irak'taki İslami Direniş'teki kardeşlerimizle çabalarımızı birleştirmek bu düşmanı kesinlikle kıracak ve yenecektir.” 

Gazze'deki Filistin halkı hakkında da konuşan Sinvar, acımasız bir saldırı ve kuşatma altında, soykırım ve açlık savaşı altında yaşadıklarını, ancak yine de Kassam Tugayları önderliğindeki yiğit direnişe olan güvenlerini ifade etmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu bağlamda, ümmetin onları desteklemedeki rolünü vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri'nin Pazar günü Yemen füze gücünün işgal altındaki Filistin'in Yafa [Tel Aviv] bölgesinde bir İsrail askeri hedefini vurduğunu açıklamasının ardından geldi.

Operasyonun yeni bir hipersonik balistik füze kullanılarak gerçekleştirildiğini açıklayan Seri, füzenin hedefine başarıyla ulaştığını ve 11 buçuk dakikada yaklaşık 2040 km'lik bir mesafeyi katederek işgal savunmasının engelleme ve karşı koymada başarısız olduğunu doğruladı.