Yemenliler, İsrail hava savunmasının kusurlarını ortaya çıkardı

img
Yemenliler, İsrail hava savunmasının kusurlarını ortaya çıkardı YDH

Savaşın başlangıcından bu yana Yemen güçleri, savaşın vurduğu Gazzelilere destek olmak amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarındaki hedefleri vurmanın yanı sıra işgal altındaki topraklardaki limanlara giden İsrail gemilerini de hedef alan çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.




YDH- Press TV, İsrail'de yayınlanan bir habere dayandırdığı haberinde, Yemen'in Tel Aviv'e yönelik son misilleme saldırısının, rejimin hava savunmasının balistik füzeyi imha etmekte başarısız olması nedeniyle İsrail'in füze sistemlerindeki kusurları ortaya çıkardığını duyurdu.

İsrail gazetesi Haaretz Pazar günü yayınladığı haberde, “İsrail hava savunma sistemlerinin” günün erken saatlerinde Yemen'den fırlatılan balistik füzeyi imha etmekte başarısız olduğunu yazdı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Pazar günü Tel Aviv'in güneyindeki Yafa bölgesinde bulunan bir askeri hedefi yeni bir hipersonik balistik füzeyle vurdu.

Yemen ordu sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, uzun menzilli gelişmiş merminin “hedefine ulaşmayı başardığını ve düşmanın savunma sistemlerinin onu durdurmakta ve karşı koymakta başarısız olduğunu” söyledi.

İsrail askeri sözcüsü “füzenin havada patladığını” ve parçalarının Kfar Daniel moshavı yakınlarındaki açık bir alana düştüğünü iddia etti.

Haaretz, “Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı'ndan sadece birkaç kilometre uzakta meydana gelen patlamanın kendisi İsrail'in savunma sistemlerindeki kusurlara işaret ediyor olabilir ve endişeleri artırıyor” dedi.

İsrail hava kuvvetleri tarafından yürütülen bir soruşturma daha sonra rejimin önleme sistemlerinin başarısız olduğunu doğruladı.

Bu doğrulamaya göre “önleme kısmi bir önleme idi, önleyicilerden biri füzeyi vurdu ancak imha edemedi.”

Haaretz, Yemen güçlerinin “havaalanına ateş açmaya devam etmesi halinde, zaten mevcut olan havacılık ve turizm krizinin daha da kötüleşebileceği” uyarısında bulundu.

Yemen güçleri ikinci kez işgal altındaki toprakların derinliklerindeki hedefleri vurmayı başardı.

Temmuz ayında Yemen tarafından fırlatılan bir insansız hava aracı Tel Aviv'deki ABD konsolosluk binasının yakınlarındaki bir bölgeyi vurmuş, İsrail sistemleri insansız hava aracını engelleyemediği için bir kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Yemen'deki Ensarullah direniş hareketinin lideri Abdul Melik el-Husi Pazar günü yaptığı açıklamada Yemen'in son füze saldırısının İsrail'e karşı tırmanışın beşinci aşamasının bir parçası olduğunu söyledi.

El-Husi, İsrail karşıtı operasyonların rejim Gazze'ye yönelik soykırım savaşını sona erdirene kadar devam edeceğini vurguladı.